balıklı kuş yuvası

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve YELENA tarafından 2 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  1. YELENA

    YELENA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tarif www.say7.info dan alındı



    500gr.-balık file
    400gr.-ekmek (halk ekmeği gibi)
    200gr.-kuru soğan
    500gr.-süt
    150gr.-kaşar peyniri
    maydonoz,dereotu
    tuz,karabiber
    sıvıyağ

    [​IMG] [​IMG]
    1. soğanları kesiyoruz
    [​IMG] [​IMG]
    2.balıkları da kesiyoruz
    [​IMG] [​IMG]
    3. dereotu ve maydonoz da kesiyoruz
    [​IMG] [​IMG]
    4.kaşar peyniri rendeliyoruz.
    [​IMG] [​IMG]
    5.balık,soğan,dereotu,maydonoz,tuz ve karabiber karıştırıyoruz.
    [​IMG] [​IMG]
    6.ekmek kesiyoruz (kalınlığı yaklaşık 2 cm.)
    [​IMG] [​IMG]
    7.ekmekleri süta batırıyoruz ve yavaş sıkıyoruz(fazla olan süt süzülsün).
    [​IMG] [​IMG]
    8.ekmekleri yağlı tepsiye diziyoruz.
    [​IMG] [​IMG]
    9.ekmeklerin ortasına bastırıyoruz boşluk açılsın.
    [​IMG] [​IMG]
    10. boşlukları balıkla dolduruyoruz.
    [​IMG] [​IMG]
    11.üstüne mayonez sürüyoruz ve fırına koyoruz.fırın 180 derecede.40-45 dakika pişiritoruz.
    [​IMG] [​IMG]
    12.üstüne kaşar peyniri serpiliyoruz ve geri fırına koyoruz.5-7 dakika daha pişiriyoruz.
    [​IMG] [​IMG]