Balın gerçek olup olmadığı anlamanın pratik yolu;

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve NesNeBilimCi tarafından 21 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

    21 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : NesNeBilimCi
  1. NesNeBilimCi

    NesNeBilimCi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    113
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    Balın gerçek olup olmadığı anlamanın pratik yolu;

    Monosakkaritler, daha basit maddelere hidroliz olmayan polihidroksi aldehit ve ketonlardır. Basit şekerler olarak da adlandırılır. Monosakkaritler suda çözülür. En önemlileri glikoz, fruktoz ve galaktoz�dur.
    Glikoz hiçbir sindirime uğramadan doğrudan doğruya kana karışabilen bir bileşiktir.
    Fruktoz olgun meyvelerde ve balda glikozla birlikte bulunur.
    Glikoz alevde ve tüp içerisinde ısıtıldığında yanmaz. Oysa aynı uygulama şekere yapıldığında şeker alevde kömürleşir, tüp içinde ısıtıldığında önce esmerleşir, sonra kömürleşir.
    Gerçek bal yapısında glikoz taşıdığı için alevden etkilenmemesi gerekir. Eğer etkileniyorsa gerçek olduğu söylenemez.
     
  2. 26 Nisan 2009
    Konu Sahibi : NesNeBilimCi
  3. Gxuxnexsx

    Gxuxnexsx Yeni Üye Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    3.446
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    güzel bir bilgi...teşekkür ederim :)