Balkaba..??

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve hfzhfz tarafından 5 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : hfzhfz
  1. hfzhfz

    hfzhfz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    206
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    merhaba hanımlar..

    geçenlerde kayınvalidem balkabağı getirdi.baya buyuk bişey.pişirmek istiyorum ama biz 2 kişiyiz ve hepsi bize çok fazla gelecek.yarısını pişirsemde yarısını nasıl saklarım diye düşünüyorum.fikri olan arkadaşlar yardımlarınızı beklıyorum.

    ayrıca nasıl piştiğini bilen varsa tarifini verirse çok memnun olurum..cokacimcoook
     
  2. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : hfzhfz
  3. nurcandan

    nurcandan Guest

    KABAK MARMELATI

    2-2.5 Kg Tatlı Kabağı
    1 Kg Toz Şeker
    2 Avuç Ceviz İçi
    1 Paket Vanilya
    1-1.5 Çorba Kaşığı Tarçın

    Kabakları 1 Su Bardağı Su ile ateşe verin.
    Yumuşayınca mikserden geçirin.
    Şekeri ilave edin.
    Tekrar bir taşım daha ocağa alın.
    Tarçın ve cevizleri ilave edin.
    Bir taşım kadar daha kaynatın.
    Son olaral vanilyayı ilave edin.
    Sıcakken kavanozlara alın..Enfes bir marmelat oluyor ve bence çok ideal bir saklama yöntemi.Bunu pastalarınızda krema olarak dahi kullanabilirsiniz.Ben kullanıyorum.Yada kuplarınızda çeşni olarak da kullanabilirsiniz....Afiyet olsun
     
  4. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : hfzhfz
  5. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    Kabak Tatlısı
    Malzemeler


    2 Kilo balkabağı
    2.5 Su bardağı tozşeker
    1 Su bardağı dövülmüş ceviz



    Hazırlanışı
    Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartın.
    Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın.
    Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
    Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
    Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
    Geceden beklettiğiniz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirin.
    Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
    Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
    Üzerine dövülmüş ceviz serpip, servis yapın
     
  6. 6 Kasım 2008
    Konu Sahibi : hfzhfz
  7. hfzhfz

    hfzhfz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    206
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok teşekür ederim arkadaşlar. bunları deniycem.