Balkanlarn "soan brei"

Konusu 'Börekler' forumundadır ve seli54 tarafından 9 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : seli54
  1. seli54

    seli54 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.047
    Beğenildi:
    550
    Ödül Puanları:
    123
    yöresel sadece soğanla yapılmasına rağmen çok leziz olan bir börek çeşidi.



    1 kilo un
    ılık su
    tuz
    1 kilo soğan
    salça
    karabiber
    tereyağ
    sıvıyağ

    soğan küp küp doğranır, ılık su tuz ve unla kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, hamur dinlenirken soğanlar sıvıyağda kavrulur iyice pembeleşip pişince salça konur rengi kırmızı olacak biçimde, biraz çevrilip tuz ve 1 çay kaşığı karabiber konur,(karabiber çok önemli), harç soğumaya bırakılır, tereyağ eritilir ve içine yarı yarıya sıvıyağ eklenir kasede içine fırça konulur, hamuru ikiye böleriz yarısını ayırıp kalan yarısını bezelere böleceğiz her beze, yumurta gibi olacak, bu bezeler yaklaşık 15 cm çapında açılacak kabaca, yemek tabağının ağzına yakın boyutta, üstüste aralarına yağ sürülerek dizilecek, en son kat yağlanmayacak, dinlenmeye bırakılacak, ayırdığımız diğer hamura da aynı işlem yapılacak ve ilk önce ilk yaptığımız hamur merdaneyle tepsi boyunda büyütülecek ve tepsiye alınacak üzerine harç muntazaman yayılacak üzerine ise ikinci yaptığımız hamur aynı şekilde büyütülüp kapatılacak üzeri yağlanacak 250 derecede nar gibi kızarana kadar pişirilecek, afiyet olsun...
     
  2. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : seli54
  3. seli54

    seli54 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.047
    Beğenildi:
    550
    Ödül Puanları:
    123
    hata düzetilmiş, tşk.
     
    Son düzenleme: 13 Haziran 2009