Ballı Ekmek

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 8 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    8 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    4 ekmek için
    * Bir bardak ılık suya 1 kaşık şeker koyun maya ilave ediniz eritin 10-15 dakika mayalandırın.
    * Beyaz un, mısır unuyla karıştırın, toz fıstık, zencefil, bal ve tuzu ekleyin. İyice harmanlayıp mayayı ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika dinlendirmeye bırakın dinlenen 4 ekmek yapmak için hamuru 300gr parçalara bölün. Yuvarlak şekil veriniz 15 dakika ısısı 60c olan fırında dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru önceden ısıtılmış 180c fırında 25 dakika pişiriniz.