Ballı Kruvasan

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve you_know tarafından 2 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayın.
    1 bardak elenmiş unun ortasını havuz gibi açın.
    İçine mayalı süt, yumurta akı ve tuz ekleyip yeterince un ile orta sertlikte bir hamur elde edin.
    Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatıp 1-2 saat mayalanması için bekleyin.
    Mayalanan hamuru yarım cm. kalınlığında açın.
    Yumuşamış yağın üçte birini hamurun üzerine sürün.
    Hamurun kat yerlerine de yağ sürerek karşılıklı kenarlarını bohça katlar gibi katlayın.
    Hamuru buzlukta 10-15 dakika kadar bekletin.
    Buzluktan alarak aynı işlemi bir kaç kez daha tekrarlayın.
    Hamuru son kez yağlayıp katlayıp buzluktan aldıktan sonra 3 mm. kalınlığında ve dikdörtgen şekilde 15cm. kenarlı şeritler kesin.
    Hamur şeritlerini eşit kenarlı üçgen parçalar halinde kesip çıkarın.
    Üzerlerine bolca cevizli bal karışımını sürüp hamurları geniş kenarlarından başlayarak rulo yapıp sarın.
    Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
    185 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
    Afiyet olsun
     
  2. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  3. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    alıntı

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 5 Nisan 2010