Ballı kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve EU1 tarafından 26 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    26 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    2 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 tutam tuz
    1 tatlı kaşığı toz tarçın
    8-10 adet karanfil
    1 çorba kaşığı hindistan cevizi
    1 çay bardağı süzme bal
    1 çorba kaşğı tereyağ
    3 yumurta
    6 adet kuru incir
    1 çay bardağı ufalanmış ceviz


    hazırlanışı

    Kuru incirleri ılık suda 1 saat bekletin, çıkartın ve küçücük doğrayın
    Bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve baharatları güzelce karıştırın ve bir kenara koyun.
    Bir tencerede tereyağını eritin ve içine balı atarak devamlı karıştırarak bir kaç taşım daha pişirin ve bunuda bir kenara koyun.
    Yine bir başka kapta yumurtaları blender ile çırpın. İçine un/baharat karışımını, soğumuş tereyağ ve bal karışımını da katın ve özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
    Kıvama gelince içine hindistan cevizi ve ufalanmış cevizleri katın.
    En son doğranmış incirleride katıp iyice ve eşit olarak karışıncaya kadar karıştırın.
    Fırın tepsisine yağlı kağıdı güzelce yayın ve çook hafif unlayın.
    Hamurunuzu bir çorba kaşığı ile tepsiye 2 parmak aralıklarla yerleştirin.
    Onceden ısıtılmış yuksek ateşli fırında 10-12 dakika kadar altın rengi alana kadar pişirin. (Yakmadan !!)
    Tamamen soğuduktan sonra servise suabileceğiniz gibi hava almayan bir kavanozda da saklayabilirsiniz
    .
     
  2. 26 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. chocotripi

    chocotripi çilek reçelim minik kızım Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2007
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    86
    ben bunu denedim canım
    gercekten çok hoş oluyor
    tarcını cok fazla değil benim hoşuma gitti
     
  4. 6 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. zuzu72

    zuzu72 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Mart 2008
    Mesajlar:
    275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    tariften ben bişey anlamadım bende niçin bozuk cıkıyo?