Ballı - Meyveli Kaygana

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve aylin1972 tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : aylin1972
  1. aylin1972

    aylin1972 Guest

    Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın. Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun. Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
    Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.
    Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın. Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin. Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın.

    afiyet olsun

    2 su bardağı un
    4 çorba kaşığı toz şeker
    1 adet şeftali, doğranmış
    1.5 su bardağı süt
    yarım paket tatlı mayası
    yarım paket tereyağ (yada margarin)
    3 yumurta
    2 çorba kaşığı bal
    1 çorbakaşığı limon suyu
    bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.)
    tuz

    afiyet olsunnn