Bamya güveci/Urfa

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve EU1 tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Bamya yaş ise fırında 3 saat tüm malzemler konularak doğranmış halde pişirilecek.
    Bamya kuru ise önceden haşlanıp güvece yine aynı şekilde yerleştirilecek.
    Bamya konserve ise haşlanmadan direk konulacak.
    Bamya sapları kesilir, domatesler küp şeklinde doğranır, soğan ve sarmısak ayıklanıp doğranır.
    yeşil biberler küp şeklinde doğranır. Sıvı yağ, salça, su, tuz, karabiber ayrı bir kapta karıştırılarak güvece konulan malzemelerin üstüne dökülür ve fırına verilir. Tadı mükemmel yanında da bir pirinç pilavı ve ayran harika bir tat deneyin.