Bamyalı Piliç

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Soğanları piyazlık olarak doğrayın.
    Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin.
    Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin.
    Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu (eğer taze bamya kullanacaksanız önce bamyaları yıkayın, suyunu süzdükten sonra tepelerini ince bir bıçak yardımı ile huni şeklinde temizleyin) ilave ederek tuz, limon suyu ve karabiber ile lezzetlendirin.
    Piliçleri sote etmek için ; bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızartın.
    Piliçleri bamyalı karışıma ilave ederedk kısık ateşte 30 dakika pişirin.
    Üzerine biberiye veya maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın.