Bamyalı Piliç

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve jared tarafından 17 Eylül 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    17 Eylül 2009
    Konu Sahibi : jared
  1. jared

    jared Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    311
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    yapın yiyin yedirin :)

    Soğanları piyazlık olarak doğrayın.
    Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin.
    Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin.
    Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu (eğer taze bamya kullanacaksanız önce bamyaları yıkayın, suyunu süzdükten sonra tepelerini ince bir bıçak yardımı ile huni şeklinde temizleyin) ilave ederek tuz, limon suyu ve karabiber ile lezzetlendirin.
    Piliçleri sote etmek için ; bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızartın.
    Piliçleri bamyalı karışıma ilave ederedk kısık ateşte 30 dakika pişirin.

    8 parça piliç butu
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    2 Adet kuru soğan
    4 Adet orta boy domates
    1 Su bardağı tavuk suyu
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Tuz
    1 Kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya
    4 Çorba kaşığı limon suyu
    Piliçleri sotelemek için :
    1 Çorba kaşığı tereyağı
    Tuz

    Üzerine biberiye veya maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın.
     
  2. 12 Ocak 2010
    Konu Sahibi : jared
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.