Banak

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 14 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    14 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    Tarif melankoli üyemize ait olup eski yemek tarifleri forumundan bu formata taşınmışdır



    8,veya10 tane kuru yufka (kişiye göre değişiyor)
    bir adet tavuk haşlanıp didiklenecek
    1 paket margarin veya tereyağ (tercih tereyağ)
    beyaz pilav

    Yufkalar üçgen şekilde altıya bölünür
    tavuk suyundan biraz alıp içine su karıştırıp kaynatın ve sürekli sıcak olsun
    yağıda iyice kızdırın sonra bir tepsiye önce normal beyaz pilav sonra üçgen kestiğimiz yufkaları önce ucunu katlayın sonra yandan katlayıp sıcak tavuk suyuna batırın ve tekrar öbürtarafını katlayıp küçük bir üçgen oluşturun ve tepsiye ince tarafı ortaya gelecek şekilde yerleştirin bu şekilde bir sıra olacak sonra eritmiş olduğumuz yağı fırça yardımı ile her tarafına sürün sonra her üçgenin üstüne gelecek şekilde tavuk parçalarını koyun bu şekilde kat kat yapılacak yerkende üçgenin ortasından kenara doğru rulo yapıp elinizle yiyeceksiniz umarım anlatmayı becermişimdir