Banduma/Samsun

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    35 cm çapında 4 ev yufkası
    2 tavuk göğüs eti
    1 kâse tavuk suyu
    Dövülmüş ceviz içi

    Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Tavuk etlerini ufak parçalara ayırın. Yufkaları sekiz parçaya kesin. Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

    * Tereyağını eritin. Tavuk suyunu kaynatın. Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin. İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın. En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirin. Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin. Ceviz içi serpip sıcak servis yapın.
     
  2. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. elisaa

    elisaa Minik Serçe Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    4.431
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    en sevdiğim yemeklerden
    bayılırımmm güselde yaparım :))
    bu arada ben kastamonuluyum bizim yöremizde yapılır banduma
    samsunda da yapılıyormuş demekki
     
  4. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    aaa elif ablacım bizim buranın yemeğimi bu şimdi??
    ilk defa duydum ben..
    değişikmiş ellerine sağlık