Barbekü sos

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Et, tavuk veya sosis
    ızgara yaparken
    üzerine sürmek için sos



    25 gr ketcap
    1 çorba kaşığı şekerr
    1 çorba kaşığı pekmez
    2 çorba kaşığı rende soğan
    2 çorba kaşığı Worcester sos
    2 çorba kaşığı Chili powder
    1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
    ½ tatlı kaşığı karabiber
    ½ çay kaşığı zencefil
    1 tatlı kaşığı hardal tozu
    arzuya göre acı pul biber
    Sos koyu ise elma sirkesi

    Malzemeleri iyice karıştırın. Önceden hazırlayıp, buzdolabında muhafaza edin. Ara ara ızgara yapılan et üzerine pişene kadar fırça ile sürün.
    Izgara ete ve tavuğa çok özel bir lezzet verir.
    kaynak:sevdayurdu.com