Barbunya Balığı - Nisuaz/Fransa

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 12 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin.
    İçlerine birer defne yaprağı koyun. Sivi yagi küçük bir tencereye koyup kızdırın.
    Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin. Ağır ağır kaynatarak domates suyunu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın.
    Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın.
    Barbunyaları hafif unlayıp siviyag ile yağlayın. Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın.
    Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin. İkişer adet ançuez koyun. Maydanozu da üzerine serperek servin yapin.
     
  2. 16 Ocak 2011
    Konu Sahibi : Elif
  3. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    Yaaaaaa bu güzel tarifleri ben neden göremiyorummmmmmmmmmm????