Barbunya fasülyelı salata

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Fasülyeleri akşamdan ıslatın



    1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
    1 su bardağı haşlanmış barbunya fasülyesi
    1 demet kıvırcık salata
    1 su bardağı kadar bezelye ve nar taneleri
    1 tutam kuru nane
    1 adet kırmızı elma (ince şerit halinde dilimlenmiş)
    1 fincan soya yağı
    1 yemek kaşığı top karabiber
    2 çay kaşığı kimyon
    1 fincan sirke
    1 adet limon
    Yeteri kadar tuz

    Fasülye, pirinç, ince kıyılmış kıvırcık salata, dilimlenmiş elma, nane, karabiber, kimyon, sarmısak ve taze soğanı derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Daha sonra limon, tuz ve sirkesini ekleyin. Pirinç ve barbunya fasülyesini de ekleyip üzerini bezelye, nar taneleri ve kuru nane ile süsleyin. Limon ve tuzunu da karıştırıp soğuk servis yapın.