barbunya pişirmek ya da pişirememek

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve HuzunApla tarafından 2 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  1. HuzunApla

    HuzunApla Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    529
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bayanlar ikidir barbunya yemeğim çöpe gidiyor. gitti paracıklarım. bi el atıverincokacimcoook

    öncelikle ilk yapışım değil tarif vermenize gerek yok. benim sorunum barbunyanın pişmemesi. geceden ıslayıp ertesi öğleden sonra pişirdim. direk kaynar suya koydum barbunyaları ve altını hiç kapatmadım soğuk su eklemedim. düdüklü tencerem yok. normal çelik tencereyle pişiriyorum. çok uğraştım ama pişmiyor! tüpüme yazık diye çöpe döktüm.
    bugün yine denedim bu sefer tamek marka barbunya konservesi aldım. tadına baktım ki pişmemiş ortası semsert!:eek:lmaz: patatesler ve havuçlarla beraber en baştan konserveyi de koydum beraber pişsinler bari diye patatesler yumuşadı hala barbunya sert. gene çöpe gitti. çok canım çekti yiyemediğime mi yanayım masrafına mı yanayımmafoldumben
    siz hangi marka kuru barbunya ya da konserve kullanıyorsunuz? ya da ben hata mı yapıyorum?
    kendimi becerikli bilirdim çok utanıyorum of ofbilmiyorumkismile
     
  2. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  3. kesinlikle yazın kilo kilo barbunyayı alıp ayıklıyor buzluğa stokluyorum. sonra kışın çıkartıp yıkıyorum koyuyorum tencereye en çok 40 dk sürer pişmesi...
     
  4. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  5. HuzunApla

    HuzunApla Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    529
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    derin dondurucum yok benim:kedi:
    yoksa taze barbunya bezelye ne varsa stoklucam her tazecik oluyor hem de ekonomik oluyor.
     
  6. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  7. kız al hemen bi derin dondurucu. kız dipfrizin yok mu buzdolabının üstünde ? en azından 3-6 ay arası saklarsın rahatlıkla. valla bamya, barbunya, fasulye, mısır,ıspanak,vişne, erik ,domates rendesi ,bezelye, balık mevsiminde ne varsa atıyorum hem tasaruf oluyo. böylece barbunya pişirmek için maddi kaybın olmaz o parayla bi derin dondurucu alırsın :)
     
  8. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  9. chess

    chess Erguvan Pro Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    27.224
    Beğenileri:
    2.569
    Ödül Puanları:
    113
    en güzeli, zaten yaşla kuru arasında çok tat farkı oluyo
    bence sen barbunyaları çöpe dökçeğine, boşa gaz yakçağına bi düdüklü al canım, valla kurular normal tencerede çok zor
    :hulya:
     
  10. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  11. BenElse

    BenElse çok şükür rabbim... Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    36.945
    Beğenileri:
    135
    Ödül Puanları:
    63
    önce haşlanmıyo mu barbunya

    ben mi yanlış pişiriyorum :uhm:
     
  12. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  13. HuzunApla

    HuzunApla Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    529
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    öğrenciyim ben hiç bi şeyim yok. hatta en büyük hayallerimden biri bulaşık makinesi sahibi olmak.
    zamanında rüyama bile girmişti:kedi:
     
  14. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  15. HuzunApla

    HuzunApla Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    529
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    evet önce barbunyayı haşlayıp hatta kara suyunu dökersen daha güzel oluyo da konserve olunca öyle yaptım. yapmaz olaydım patatesle havuç da zebil oldu. halbuki mercimek çorbasına çevirirdim ben onuyerimseniben
     
  16. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  17. scallywag

    scallywag catmania Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.519
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    evet onu diyecektim bende..buzluktan çıkarıyorum ayıklanmışı direkt soğuk için içine atıyorum sonra zaten kendiliğinden 35/40 dk kaynatıp simsiyah bir suyu varya onu çıkarıyorsunuz..yoksa yemeğiniz acı olur...geceden ıslatmaya gerek bile yok..ondan sonra süzüyorum -pilaki yaparken sebzeleri kavurup içine barbunyaları atıp biraz öyle kavuruyorum..sonra sıcak su ekliyorum üstünü örtecek kadar..yumuşaıncada ocağı kapatıyorum...
     
  18. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  19. HuzunApla

    HuzunApla Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    529
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    siz taze barbunyayı anlatıyorsunuz ben kurusundan bahsediyorum. kuru fasulye gibi düşünün.
     
Benzer Konular: barbunya pişirmek
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları Buzluğa Barbunya Nasıl Atılır 24 Eylül 2014
Mutfak Püf Noktaları barbunya yapacağım ama .. 4 Eylül 2009
Mutfak Püf Noktaları Zeytinyağli Barbunya için bir öneri.. 13 Mart 2008
Mutfak Püf Noktaları eti pişirmek 17 Ekim 2011
Mutfak Püf Noktaları sarma pişirmek 20 Nisan 2011