barbunya yapacağım ama ..

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EU3 tarafından 4 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    arkadaslar barbunya yapacagım ama önceden ıslatmama mı gerekıyor. ben yemıyorum ılk defa yapacagım bu yemegı. eşim telefon acmış barbunya yapabılırmısın dıye canım cektı dedı. nasıl yapabılırım yardım edermısınız
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 4 Eylül 2009
  2. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  3. ilona

    ilona psikolocik deli Pro Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.956
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    348
    kuru ise ıslatman gerekiyo tabiki ama ıslatmadanda yapabilirsin
    düdüklüde bi 10dk kadar pişir koyu renk suyu gitsin süz
    sonra tekrardan kuru fasulye yapıyomuş gibi aynen yapabilirsin
    eğer taze barbunya ise direk kurufasulye gibi yapabilirsin =)
     
  4. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  5. derman

    derman Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin. Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    5.141
    Beğenildi:
    1.558
    Ödül Puanları:
    163
    barbunya mı 15 dk sıcak suda beklet düdüklüye malzemeleri koy pişer hemen
     
  6. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  7. EU3

    EU3 Guest

    kuru barbunya değil. cevaplarınız ıcın tesekur ederım. taze oldugu ıcın bekletmeme gerek varmı
     
  8. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  9. derman

    derman Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin. Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    5.141
    Beğenildi:
    1.558
    Ödül Puanları:
    163
    yok yeşil fasulye gibi pişir
     
  10. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  11. ilona

    ilona psikolocik deli Pro Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.956
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    348
    yok canım yapabilirsin hemen
     
  12. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  13. EU3

    EU3 Guest

    cok sağolun arkadaslar.opuyorumnanaktan
     
  14. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  15. ozlem71

    ozlem71 MİMOZA ÇİÇEĞİM... Pro Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2009
    Mesajlar:
    2.991
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    ayıklanan barbunyayı biraz haşla hemen haşlanıyo zaten bakarsın eger zeytinyaglı istiyosan soğanı rendele kavur domats rendele biraz salça at patatesi kücük lücük doğra bi ufakda havuç aynı şekilde doğra küp küp suyunu koy salça kavrulunca patates havucu atıver barbunyayıda koy içine biraz tuz bi cay kasığı şeker ben zeytınyaglı bu şekilde yapıyorum canım.herkesin tabi elinin lezzeti farklıdır..
     
  16. 5 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  17. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    taze barbunyayı ,düdüklü de soğanı kavurup biraz salça ilave edip 2-3 çevirip içine ufak küp doğranmış1 patates ve1 havuç u koy bir iki çevir daha sonra barbunyaları ilave et 1 kesme şeker biraz tuz ilave edip az da sıcak suyunu koyup 15 dk kadar pişir
     
  18. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  19. EU3

    EU3 Guest

    arkadaslar sağolun barbunya yaptım cok güzel olmuş eşim öyle diyor. cok sağolun yardımlarınız için. hepinizi seviyorumopuyorumnanaktan