barbunya yemeği

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve ChoqSeqeR tarafından 28 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  1. ChoqSeqeR

    ChoqSeqeR hayırlısını nasip et ALLAHım Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.029
    Beğenildi:
    1.145
    Ödül Puanları:
    238
    kolay ve lezzetli bir yemek

    barbunyalar biraz yumuşayana kadar haşlanır ve süzülür

    500 gr barbunya
    2 ad orta boy soğan
    2 ad orta boy domates
    1 ad havuç
    1 ad orta boy patates
    1 yemek kaşığı salça
    2 yemek kaşığı çiçek yağı
    yeteri kadar tuz ve su

    Öncelikle soğanlar yemeklik doğranır ve yağda pempeleşene kadar kavrulur sonra doğranmış domates ve salça eklenir onlar da kavrulduktan sonra yuvarlak şekilde doğranmış havuç, küp küp doğranmış patates ve haşlanıp süzülen barbunyalar tencereye atılır.
    Son olarak yeteri kadar tuz ve su ilave edilip yemek pişmeye bırakılır.
    Barbunyalar yumuşayınca ve yemeğin suyu koyulaşınca yemeğimiz pişmiştir.
    Afiyet Olsun...
     
  2. 9 Ekim 2008
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  3. tılsım07

    tılsım07 Guest

    azıcık şekerde ilave etmek gerekli
     
  4. 9 Ekim 2008
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  5. beNnadiye

    beNnadiye Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bende tazeyı hiç haşlamam
    birede yeşil biber süper olyo art hafıf acıda koyunca çok güzel tadına doyum olmyo biz böyle yapariz
     
  6. 30 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  7. kestane_sekeri

    kestane_sekeri Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    2.286
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    ben sarımsakta koyuyorum çok lezzetli oluyo...
     
  8. 30 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  9. kestane_sekeri

    kestane_sekeri Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    2.286
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    unutmuşum yazmayı 2 tane de küp şeker atıyorum ve mutlaka zeytinyağı kullanıyorum.çok lezzetli oluyo...