Başarılı pastalar için

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ferday tarafından 5 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  1. ferday

    ferday Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    497
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Pastayı yapacağınız kabın özenle seçilmiş olması lazım. Öncelikle kalıbı hazırlarken yapmanız gerekenler:

    Kalıp çevresinin korunması ve yapışmaması için kalıbı iki kat yağlı kağıtla kaplayın.

    Kalıbınızı katı yağ yerine sıvı yağ ile yağlayın; hem fırçayla dağılımı daha kolaydır, hem de yanma ihtimali azdır.

    Pasta veya keki kalıptan kolayca çıkarmak için, kalıbı yağladıktan sonra unlayın..
     
  2. 6 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  3. Zana_zana

    Zana_zana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    763
    Beğenildi:
    139
    Ödül Puanları:
    113
    ii bir kek için nekadar çırpılmalı??
     
  4. 6 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  5. Zana_zana

    Zana_zana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    763
    Beğenildi:
    139
    Ödül Puanları:
    113
    ii olur :))))))))))))))) .
     
  6. 7 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  7. chocotripi

    chocotripi çilek reçelim minik kızım Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2007
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    86
    ben kek kalıplarını margarinle yağlamaya basladım bil,yorum sağlıksız ama margarinle şıp diye cıkıyor sıvı yağ kullandığımda yapıştığı oluyor
    bir de ben yumurtanın beyazını kar gibi olana dek cırpıyorum sonra sarısıyla şekerini ayrı bir kapta cırpıyorum çok açık sarı olana dek sonra beyazını ekliyorum öle de cok kabarıyor