Başemel Soslu Patatesli Tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve mutahhara tarafından 10 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    10 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mutahhara
  1. mutahhara

    mutahhara Everything is Fate Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.236
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Patatesler küp küp kesilip kizartilir.
    Tavuk göğüsleri bir miktar su ve tuz ile haşlanır.
    Haşlanmış tavuklar ilmik ilmik edilir.
    Salça,2-3 yemek kaşigi siviyağ,tuz,azcik kimyon (haşlanmiş tavuk kokusunu almasi için),kekik,k.biber ilmik ilmik edilmiş tavuk ile kariştirilir.
    Başemal sos için tereyag eritilir.
    Un eklenir ve kavrulur.
    Süt eklenir.Muhallebi kivamina gelene kadar kariştirilir.süt arttirilabilinir (bazi kaşiklar büyük oldugu için un fazla gelebilir..dengeyi süt ile saglamaliyiz)
    Borcama sirasiyla önce soslanmiş tavuklar,üzerine kizarmiş patatesler,üzerine besamel sos konur.
    En üste rendelenmiş kaşar peyniri konur.
    180derecelik firinda kaşar peyniri eriyip kizarana kadar pişirilir.
    Afiyet olsun..
     
  2. 6 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mutahhara
  3. gxuxmxuxxsx

    gxuxmxuxxsx Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2006
    Mesajlar:
    460
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ilmik ilmik edilir derken tiftiklemek mi
    demek istediniz?