Basit Acele Biber Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.623
    Beğenildi:
    5.152
    Ödül Puanları:
    438
    Sarımsak ayıklanıp her diş dilimler halinde kesilir. Biber ayıklanıp yıkanır ve uçları kesilir veya delinir.

    Sirke, tuz ve yağ bir tencerede kaynatılır. Daha sonra biberler posta posta bu sirkeye atılıp 5 dakika tutulur ve rengi değişince alınır. Bir tepsiye konularak üstüne sarımsak ve maydanoz yaprakları konularak soğuması beklenir. Tüm biberler haşlandıktan sonra artan sirke de soğutulup biberlerin üstüne dökülür. İstenildiği kadarı o gün tüketilir.

    Bir kısmı da pet şişelerde yaklaşık 15 ay bozulmadan saklanabilir.