bat / tokat yöresi (resimli)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve pinaripekci tarafından 9 Mart 2010 başlatılmıştır.

    9 Mart 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]



    2 su bardağı yeşil mercimek
    -1 su bardağı ince bulgur
    – 5-6 adet taze soğan
    – 1/2 demet maydanoz, dereotu
    Varsa -1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane – Tuz, kırmızı biber, kırmızı pul biber,
    -1 adet limon suyu
    -1 yemek kaşığı nar ekşisi
    -1 yemek kaşığı biber veya domates salçası –

    Mercimekleri üzerine çıkacak kadar su koyarak pişirelim. Aynı suya ince bulguru, salçayı ilave edelim. sonra Küçük küçük doğradığımız, , taze soğan, yeşil biber, maydanoz, dereotu, nane ve tuz ile birlikte diğer baharatları ilave edelim. Sevdiğimiz ekşilik derecesine göre kontrol ederek limon ve nar ekşisini de koyalım. Suyu fazla olmayacak ama hafif sulu bir karışım olacak. Yeşil mercimeğin suyu genelde yetiyor ama çok susuz kalmış gibi olursa kaynamış ılımış su ilavesi yapabilirsiniz. Tabii tuz ve baharatları da ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. asma yaprağı ile birlikte servis edelim. Asma yaprağına sarılarak yendiğinde enfes oluyor. Afiyet olsun
     
  2. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  3. nurunayn

    nurunayn böyle olmak istiyorum... Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.579
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    ayyy
    ben
    çok
    severim
    olsada
    yesem:bbo:
     
  4. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  5. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    izmirdeymişsn bitnm..gel ben sana yapiim..opuyorumnanaktan
     
  6. 16 Mart 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  7. ikizmeleklerim

    ikizmeleklerim Dünya tatlılarım benim Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    156
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    gerçekten süperrr.benimde en sevdiğim yöresel yemeklerden diyebilirim.yanındada kızartılmış tokat ekmeği.sıcacık çıtır çıtır..
     
  8. 17 Mart 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  9. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    bak ben o ekmeği bilmiyordum...pek yakında bulur denerim inşallah...güzel yorumun için teşekkürler tatlm..opuyorumnanaktan
     
  10. 17 Mart 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  11. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    yeşil mercimek-soğan ikilisi çok yakışıyor zaten. bizim ünlü afyon bükmesinde en çok kullanılan içtir. bu şekliyle de çok nefis olmuştur eminim. elinize sağlık.
     
  12. 17 Mart 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  13. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    cidden çok hoş oluyor..tavsiye ederim bitnm..opuyorumnanaktan
     
  14. 6 Haziran 2011
    Konu Sahibi : pinaripekci
  15. yazgelecek

    yazgelecek Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    34
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    31
    annem buna benzer bisey yapardı yıllar önce cok güzeeeeel oluyor
     
  16. 4 Ocak 2012
    Konu Sahibi : pinaripekci
  17. kumralimkumral

    kumralimkumral papatya Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    573
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    108
    Ayy ben cok severim bunu bir tokatlı olarakk :KK16: bizimki biraz daha sulu olur ama, ellerinize sağlık nefis görünüyor
     
  18. 15 Nisan 2012
    Konu Sahibi : pinaripekci
  19. sinemisar

    sinemisar Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Mart 2012
    Mesajlar:
    113
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    "Yöresel yemek" başlığını okur okumaz aklıma bat geldi.

    Yaz ile ilgili aklıma gelen ilk güzelliktir. Baklasızsa tabi.
    Ellerinize sağlık.. Canım çekti gece yarısı..