Bayat ekmek ile ne yapabilirim?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve *papatya* tarafından 14 Kasım 2007 başlatılmıştır.

    14 Kasım 2007
    Konu Sahibi : *papatya*
  1. *papatya*

    *papatya* yine yeni yeniden :) Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    999
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar 2-3 tane bayat ekmeğim var.ekmekleri değerlendirmek istiyorum.bayat ekmekle hangi yemekleri yapabilirim?
     
  2. 14 Kasım 2007
    Konu Sahibi : *papatya*
  3. wishne

    wishne Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2007
    Mesajlar:
    158
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Canım,bir tanesini küçük küp şeklinde kes fırınla buzdolabına koy çorbaların üzerine hafif yağla kavurup servis yap.İkincisini ekmeği ıslat hamur gibi olunca fazla suyunu sık,içine yarım su bardağı un 2 yumurta biraz karabiber,tuz bolca kuru nane,kimyon koy,köfte gibi yoğur ve kızart memnun kalırsın.Üçüncüyü ekmeği dörde böl,sütle ıslat evde varsa sucuk gb malzeme koy domates biber kekik dök birazda peynir koy(her ne çeşit olursa) fırının ızgarasında üstünü pembeleşinceye kadar pişir.Özellikle kahvaltıda çok güzel olur.Bunlar benim uyguladığım tarifler afiyet olsun
     
  4. 14 Kasım 2007
    Konu Sahibi : *papatya*
  5. deniz_gxuxnexsx

    deniz_gxuxnexsx Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.206
    Beğenildi:
    12
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Ben bayat ekmekleri robotta ufalayıp, poşetleyip derin dondurucuya atıyorum.Köfte yapacağım zaman alıp kullanıyorum.

    Nasıl fikir ama?
     
  6. 14 Kasım 2007
    Konu Sahibi : *papatya*
  7. GULCXIXCEK

    GULCXIXCEK Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2007
    Mesajlar:
    663
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende veryım bıldıgım kadarıyla
    sut yumurta cok azcık tuz karısmı yapıp ekmeklerı dılımlere ayırıp bu karısıma batırıp kızartdıgınıza cok guzel bır kahvaltı oluyor
    bırde annem hep yapardı aklıma geldı onuda soyleyım ekmeklerı aynı corbaya gograr gıbı parcalıyoruz sekerlı su ve yumurta kırıyoruz kavuruyoruz cok guzel bır tatlı oluyor ben bayılıyorum ona mesela
     
  8. 11 Aralık 2007
    Konu Sahibi : *papatya*
  9. EU3

    EU3 Guest

    benim annemde sey yapıoo.. ekmekleri böle küçük dogruyoo küp şeklinde. sonra baska bi yandan da terayaglı biberli salcalı karışımlı içine baharat da koyabilirsiniz onu kızartıo içine biraz su da koyuyo ekmeklerin üzerini ıslatıo. süper oluyo tereyagı cok sevenler için süper bi yemek::D:D:D
     
  10. 11 Aralık 2007
    Konu Sahibi : *papatya*
  11. Joy

    Joy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2007
    Mesajlar:
    834
    Beğenildi:
    30
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    28
    bende bayat ekmekleri doğrayı yağda kavuruyorum.üzerine et suyu yada tavuk suyu döküp papara yapıyorum.tabi üzerine kırmızı pul biberide unutmuyorum.
     
  12. 11 Aralık 2007
    Konu Sahibi : *papatya*
  13. Joy

    Joy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2007
    Mesajlar:
    834
    Beğenildi:
    30
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    28
    bide tatlı yapıyorum.ekmekleri dilimleyip.fırında kızartıyorum.4 bardak suya 3 bardak şeker koyup kaynatıp şerbet yapıyorum.sıcakken ekmeklerin üzerine döküyorum.şerbeti çekince dilimlerin üzerine servis yaparken krem şanti ile vişne reçeli koyuyorum.
     
  14. 11 Aralık 2007
    Konu Sahibi : *papatya*
  15. smeagol

    smeagol SNAKEEYES :) Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.059
    Beğenildi:
    489
    Beğendikleri:
    493
    Ödül Puanları:
    83
    Arkadaşların dediklerinden başka,ben bayat ekmekleri ince dilimliyorum.Diğer tarafta 1 yumurta ,peynir ve ince kıyım maydonozu karıştırıyorum.Ekmeklerin üstüne önce ince bir kat yağ ,daha sonra da hazırladığım karışımdan sürüyorum.Üstüne pulbiber serpip,domates ve biberle süsleyip,fırına veriyorum.Biz buna Macar Ekmeği deriz.Çayın yanında harika oluyor..:)
     
  16. 30 Aralık 2007
    Konu Sahibi : *papatya*
  17. biranne54

    biranne54 Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2007
    Mesajlar:
    688
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    ben de tencerenin içine az su ve süzgeç süzgeçin de içine ekmekleri koyup kısık ateşte buharda yumuşatıyorum.su az olsun .üzerine de tereyağı sürüp kahvaltıda yiyorsunuz.ah nasıl da canım çekti.
     
  18. 30 Aralık 2007
    Konu Sahibi : *papatya*
  19. chocotripi

    chocotripi çilek reçelim minik kızım Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2007
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kızlar aliminyum folyoya sarıp fırında ısıtırsanız ekmekler yumuşuyor bayatlığı gidiyor her türlü poaca kurabiye ve böreğe de aynı işlemi uygulayabilirsiniz