bayat ekmekleri nasıl değerlendirirsiniz?

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve Çxoxpçxux tarafından 26 Ekim 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    26 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  1. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    bayat ekmekleri herkes evinde bir şekilde değerlendirir ben tost mak. biraz ısıtıyorum tazecik ve sıcacık oluyor
    peki ya sizler bayatlayan ekmekleri ne yaparsınız nasıl değerlendirirsiniz yoksa çöpe mi atarsınız
     
  2. 26 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  3. sinyora

    sinyora Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108

    evet canım katılıyorum bende bu şekilde kullanıyorum bayat ekmekleri,birde dilimleyip yumurtaya buluyorum ve kızartıyorum çok lezzetli oluyor eşim bayılıyor,birde yine dilimleyip yumurta,peynir (arzuya göre baharat,sarımsak vs eklenebilir) üzerine sürüp fırında kızartıyorum kahvaltı misafirlerimde çok beğeniyor
     
  4. 26 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  5. haysem

    haysem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2007
    Mesajlar:
    602
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bendebayat ekmekleri elimle doğruyorum, hafif ıslatıyorum sonra tavaya tereyağ sıvı yağ karışık koyuyorum, eriyen peynir katıyorum,ekmekleri ilave ediyorum kavurur gibi karıştırıyorum yumurta kırıyorum yumurta pişene kadar karıştırıyorum,çocuklar bayılıyor.

    Yada sütle ıslatıyorum yağlanmış tepsiye doğrayarak koyuyorum.Üzerine kabukları soyulmuş küp küp domates küçük doğranmış siviri biber yada çarlistonda olabilir biraz yağ arzu ederseniz sucuk kıymada katabilirsiniz yumurtada kırabilirsin baharatta ilave edin, karışım yapıp ekmeklerin üzerine dökün fırına sürüp pişmeye yakın çıkarıp kaşar serpip kaşar eriyene kadar fırına sürüp alabilirsiniz bir nevi pizza gibi.

    Bayat ekmekler azsa öncelik çorbalarla yeriz çorbaya doğrayarak hoşumuz gider.
     
  6. 26 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  7. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    bayat ekmekler benim tereyağ sürmek için biçilmez kaftanımdır..
    ısıtırım onları toz makinesinde..içine basarım tereyağını..mis gibi..
    yada küp küp doğrayıp teyeağda kavururum..çorbalar için çok güzel oluyor..
    en son ihtimalde yumurtalı erkmek olarak koyarım pazar sabahları masaya.cokacimcoook
     
  8. 26 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  9. snmglr

    snmglr Anne Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2006
    Mesajlar:
    361
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ben bayat ekmekleri kuruturum , sonra ufalarım , buzluğa atarım ve oğluma çorba yaptığım zaman çıkartır çorbanın içerisine katarım.
     
  10. 26 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  11. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    haa aklıma gelmişken birde tost yaparım
     
  12. 27 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  13. rosen

    rosen Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    184
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    306
    Ben bayat ekmekleri hic atmam azligina cokluguna göre degerlendiririm.
    Ekmek baligi, yumurta tiriti, onlari islatir aldigi kadar unla yunurur yeniden hamur yapar kucuk kucuk acar tavada yagziz yufka gibi pisirir durum yaparim yada ekmek pizasi,galeta unu,firinda sicak sandevic.Yani anliyacaginiz ekmegi atmaya hic kiyamam.:))
     
  14. 27 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  15. efsunlu

    efsunlu Guest

    annem bayat ekmekleri şöle değlernidiyor;
    bir tencereye su dolduyor büyük tencere kayanatamaya bıraakıyor üsütnde kevgir koyyor kevgirin içine bayat ekmnekleri sertleşmeiş gibi olanları sonra onlaro tencrede kayanayan suyun buharı ile eski haline dönüyore taze gibi oluyor yada papara yapar kuru halle
     
  16. 27 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  17. xhxuxzxuxnx

    xhxuxzxuxnx Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.603
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bayat ekmekleri elimle parcalara bölüyorum herhangi bir kabin icine, ayri bir tencerede sogan ve sivi yagi kavuruyorum,cok az yag ve cok az salca kullaniyorum,su ilave ediyorum kaynatiyorum tuz katiyorum, sicakken ekmeklerin üzerine gezdiriyorum islanana kadar ve bolca , sarimsakli yogurt döküyorum üzerinede nane yakip döküyorum lezzetli oluyor...birde tost yaparim
     
  18. 27 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  19. Elvira

    Elvira acı sözler dilin dikeni Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.967
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    bizim evde ben ekmek tüketmediğim için malum olarak ekmek çok kalıyor ve bende onları bir tepsiye koyup kurutuyorum köftenin içine koymak için blendırdan geçiriyorum. çoğunuda lokma lokam doğrayıp fırında peksimet haline getirip çorbalarda tüketiyoruz.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.