Bayatlamayan Açma(Resimli)

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve gulshenidil tarafından 9 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gulshenidil
  1. gulshenidil

    gulshenidil düş hekimi !!! Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.485
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    çok harika bayatlamayan açmalar istiyorsanız bu
    biçilmiş kaftan.....uzun süre yen yapılmış gibi
    duruyor...



    1,5 su bardağı ılık
    süt
    1 su bardağı
    sıvıyağ
    1 şişe maden
    suyu
    1 paket yaşmaya
    3 yemek kaşığı
    tozşeker
    2 çay kaşığı tuz
    1 yumurta
    sarısı(üzeri için)
    un(yeteri miktarda)

    yumurta ve un hariç tüm sıvıları bir araya toplayıp
    mayayı elimizle eritiyoruz.....ardından unu azar azar
    ilave edip ele hafif yapışan hamurumuzu
    hazırlıyoruz...işin sırrı birazda burda......hamuru
    yaklaşık 30-40 dakika ılık ortamda bekletiyoruz 3
    katı kadar kabarıyor.....sonra elimizi her
    şekillendirdiğimiz açmada sıvıyağa batırıyoruz ki tel
    tel olsun.....yağlanmış tepsiye açmalarımızı dizip bir
    20 dakikada tepside mayalandırıyoruz ve yumurta
    sarısını üzerlerine sürüp 180 C de üzerleri kızarana
    kadar pişiriyoruz.....
     
    Son düzenleme: 9 Eylül 2009
  2. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gulshenidil
  3. gulshenidil

    gulshenidil düş hekimi !!! Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.485
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
  4. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gulshenidil
  5. AnlamadanDinlemeden

    AnlamadanDinlemeden HayaT BeNimLe GüSeL :)) Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    11.705
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    196
    denemek lazım.Eline sağlık
     
  6. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gulshenidil
  7. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    elıne sağlık gulşenım
     
  8. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gulshenidil
  9. moonxlight

    moonxlight Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    132
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Açmaları sıvıyağa batırıcaz derken arasınamı sıvıyağ sürücez..
     
  10. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gulshenidil
  11. gulshenidil

    gulshenidil düş hekimi !!! Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.485
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    açmaları sıvıyağa batırmıcaz canım....hani büyük hamurdan açmalar yapmak için topaklar koparıcaz ya işte o aşamlarda elimizi sıvıyağa batırıp öle koparıyoruz...yani ellerimiz hamurla meşgulken hep yağlı olacak
     
  12. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gulshenidil
  13. =)yesil(=

    =)yesil(= Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.237
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Çok Güzel Gözüküyor... Paylaşım için teşekkürlerr, en yakın zamanda bende yapıcam yerimseniben
     
  14. 21 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gulshenidil
  15. ceyo16

    ceyo16 Annesinin gülü Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.860
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Elerine sağlık,en kısa zamanda deneyeceğim.
    Bir sorum olacak:Bu açma tatlı mı tuzlu mu oluyor,yoksa hafiften mi tatlı oluyor?:bbo:
     
  16. 21 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gulshenidil
  17. MutlulukRecetem

    MutlulukRecetem EvlendmEkonomiyeCanVerdim Pro Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.447
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Ellerine saglik canim, en kisa zamanda deneyecegim
     
  18. 21 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gulshenidil
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine saglik canim
    lezzetli görünüyo
    a.s.a.s.a.s.