Bayatlamayan Poğaça

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve eylul77 tarafından 18 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    18 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  1. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    .....

    ......

    Malzemeler,

    1 su bardağı sıvıyağ

    1 su bardağı sıcak süt

    1 su bardağı maden suyu

    2 yemek kaşığı toz şeker

    1 yemek kaşığı tuz

    1 paket yaş maya

    Yeteri kadar un

    Üzeri için 1 adet yumurta sarısı

    Hazırlanışı,

    Yoğurma kabına maya ve sıcak sütü alıp karıştırın.

    Üzerine toz şekeri ekleyip 10 dakika köpürene dek bekletin.

    Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.

    Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

    Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün.

    Ilık ortamda 1 saat bekletin.

    Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

    Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.

    Poğaçaları fırın tepsisinde 10 dakika bekletin.

    Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.

    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

    Afiyet olsun.