Bayatlayan ekmeklerinizi ne yapıyorsunuz.

Konusu 'Anket : üyelerimize sorduk...' forumundadır ve Ecrin_Ceylin tarafından 16 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

?

Bayatlayan ekmeklerinizi ne yapıyorsunuz?

  1. Hiç değerlendirmiyorum

    4,3%
  2. Değerlendirmek istesem de değerlendiremiyorum

    7,5%
  3. Elimden geldiğince değerlendirmeye çalışıyorum

    53,8%
  4. Asla israf etmiyorum

    34,4%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Ecrin_Ceylin
  1. Ecrin_Ceylin

    Ecrin_Ceylin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.144
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar bence ülkemizin ciddi sorunlarından biri de israf! Ben israfa karşı bayanlar olarak bazı önlemler almamız gerektiğini düşünüyorum. Bayat ekmekleri elimden geldiğince değerlendirmeye çalışıyorum. Ama zaman zaman istemesem de israf oluyor malesef. :1no2: Kızlar siz de eğer değerlendiriyorsanız diğer arkadaşları da bilinçlendirmek adına ne şekilde değerlendirdiğinizi, neler yaptığınızı yazarsanız sevinirim. yerimsenibenDeğişik tarifler de verebilirsiniz. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.fisfisfis
     
  2. 16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Ecrin_Ceylin
  3. lebis

    lebis Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    473
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    sana katılıyorum canım. bu benim içinde bi sorun. ben bazen sütçümüze veriyorum. hayvanlarına veriyormuş bayat ekmekleri.ama arasırada malesef atıyorum . içim acıyarak. Burhan Altıntop gibi bayat ekmeklerden ekmek tatlısı yapmayı bilmiyorum malesef:eek:ama bi yolunu bilen varsa ve bilgilendirirse bende çok sevinirim yani
     
  4. 16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Ecrin_Ceylin
  5. _nazenin_

    _nazenin_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2007
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    86
    suyla ıslatıp balkona koyuyoruz kuşlar yiyor..ya da ıslatıp kedilere veriyoruz..
     
  6. 16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Ecrin_Ceylin
  7. coyness

    coyness depresif kişilik Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2007
    Mesajlar:
    939
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    kesinlikle israf etmiyoruz
    cok bayatlamıs ekmeklere bile asagıda verecegım tarıfı uyguluyoruzzz ve cok lezzetlı oluyor kahvaltılarda

    dilim kayganasını diyor annem bu tarıfe (ne demek bilmiyorumtatlicadiarzu)

    2 veya 3 yumurta, un ve su ile orta kıvamda bulamac halıne getırılıyor (boza kıvamı gibi)
    dilimlenmiş ekmekler bu bulamaça ıkı taraflı batırılıp kızgın yagda kızartılıyor
    sonra da bır guzel uzerıne recel surup yenılıyor veya domates peynırle de olabılır :)

    misafırlerımıze bile yaptıgımız oldu, sabah kahvaltılarında gercekten denemenızı onerırım cok lezzetlı oluyor, bayat ekmek nasıl bu hale geldı dıyorsunuz
     
  8. 16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Ecrin_Ceylin
  9. Castefella

    Castefella Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.860
    Beğenildi:
    91
    Ödül Puanları:
    153
    Selamlar, ben de elimden geldiğince israf etmemeye çalışanlardanım hep bunu bulamayanlarda var diyen bir tarzım var ve doğru olduğuna inanıyorum.

    Çok bayatlamalarına, kaskatı olmalarına izin vermiyorum genelde diyelim ki çok sertleşti hafifçe ıslatıp rondodan geçirip un haline getirip buzdolabı poşetiyle buzluğa atıyorum köfte yaparken ekmek içim hazır oluyor, gayette işleri pratikleştiriyor.

    Dilimleyecek kadar bayatladıysa ya yumurtalı ekmek kızartıyorum kahvaltıya ya da akşam yemeğimiz için önce geniş tavada soğan sonra kıymayı salçayı kavurup içine bir de sivri biber kıyıp arzuya göre domateste küp küp kesip tavanın ağzını kapatıp az pişirdikten hafif sulandıktan sonra üzerine yumurta kırıp tuz hafif pul ve karabiber ekip dilimlediğim bayat ekmekleri boş yer kalmayacak şekilde dizip kağapı örtüyorum. Ekmekler yumuşayıp suyu çekince kapatıyorum Tabaklara dilimlenmiş ekmekleri altındaki gizli lezzetle beraber ters şekilde alıp servis yapıyorum Süper görüntüsüyle çayın yanında da harika oluyor.

    Böylelikle hem güzel bir aperatif hazırlamış oluyoruz hem de israfı engelemiş oluyoruz arkadaşlar... Afiyet olsun.
     
    Son düzenleme: 16 Temmuz 2008
  10. 16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Ecrin_Ceylin
  11. coyness

    coyness depresif kişilik Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2007
    Mesajlar:
    939
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    hemen bir tarif daha vereyimm :)

    bayatlamıs eklemekleri dilimleyip fırında kızartıyoruz
    diger yandan soganı ve kıymayı kavurup sonra içine kup kup patetesler ılave edıp sulu corba gibi yemek pişiriyoruz (tabı suyun mıktarını fazla kacırmamak gerek)

    fırından cıkan dilimlenmiş ekmekleri, kucuk lokmalara bölüp tabagımıza koyuyoruz ve uzerıne bu hazırladıgımız kıymalı pateteslı corbayı ekmeklerımızın uzerınde gezdırıyoruz

    özellikle kıs aylarında tursu ıle beraber ailecek sewdıgımız bir yemektir gamyoncuiremsu
    ayrıca bu tarıf normal bayatlamıs ekmekle değil de, bayatlamıs trabzon veya köy ekmekleriyle daha lezzetli oluyor

    not: anketi de yemek tarıfı kısmına cevırdım :icecream:

    gercekten guzel bı anket acmıssın arkadasım tşk edıyorum
    coplerde ekmekleri gorunce ıcım sızlıyor benım de
    ama kuflenmıs ekmeklere hiç care yok sutcuye vermek zorundayız
    annem yaz aylarında cabuk kuflenmenın de caresını ekmeklerı buzdolabına koymakta buluyor, gercekten ise yarıyor
     
  12. 16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Ecrin_Ceylin
  13. lebis

    lebis Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    473
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    tarifler için teşekkürler arkadaşlar. hepsini deneyeceğima.s.a.s.a.s.
     
  14. 17 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Ecrin_Ceylin
  15. Ecrin_Ceylin

    Ecrin_Ceylin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.144
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Tarifleriniz ve değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim...yerimseniben
     
  16. 17 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Ecrin_Ceylin
  17. Mev*Can

    Mev*Can Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    7.380
    Beğenildi:
    72
    Ödül Puanları:
    0
    fazla ekmek tüketmeyen bi aile olarak..bayat ekmek sorunumuz fazla olmuyor..ha olduğu zamanlarda da sütçümüz var ona veriyorum...oda beslediği hayvanlara veriyormuş...
     
  18. 17 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Ecrin_Ceylin
  19. Ecrin_Ceylin

    Ecrin_Ceylin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.144
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Çok sağolun arkadaşlar yaa! Mükemmel tarifler... Hepsini de deneyeceğim. Haydi hünerli eller... Hepinizin yorumlarını bekliyorum...
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.