bazlama(resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve yasminim tarafından 10 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : yasminim
  1. yasminim

    yasminim eşim,kızım işte servetim. Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2009
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    yapım aşamaları ile çok basit ve lezzetli..

    Ilık suda şeker ile maya eritilir. Tuz ve elenmiş un ile yumuşak ele yapış­mayan hamur yoğrulur. İki misli kabarana kadar mayalandırılır.

    Malzemeler:
    4 su bardağı ılık su
    6 tatlı kaşığı kuru maya
    aldığı kadar un
    4 tatlı kaşığı tuz
    2 tatlı kaşığı şeker

    Mayalanan hamur tekrar yoğrulur. Büyük bezelere ayrılır. Hamurların her biri 1 cm kalınlığında açılır. Üzeri örtülerek tekrar mayalandırılır. Yağlanan ve ısıtılan teflon tavaya birer birer konur. Ağzı açık şekilde pişirilir, kabarınvirüsca ters çevrilir. İki tarafta pişince tavadan alınır. Hemen yenecekse arzuya göre tereyağ sürülebilir.
     
  2. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : yasminim
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    bu tarifi yengemle birlikte yaptık..ona resim ekleyemeyince bnm sayfama koymuştuk bu fikir de sonradan aklıma geldi..resmi buraya da koydum..konu 2 defa açılmış oldu..ama dilerim sorun olmaz..