Bazlama (Resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve pinaripekci tarafından 10 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    harika..

    Ilık suda şeker ile maya eritilir. Tuz ve elenmiş un ile yumuşak ele yapışmayan hamur yoğrulur. İki misli kabarana kadar mayalandırılır.

    4 su bardağı ılık su

    6 tatlı kaşığı kuru maya

    aldığı kadar un

    4 tatlı kaşığı tuz

    2 tatlı kaşığı şeker

    Mayalanan hamur tekrar yoğrulur. Büyük bezelere ayrılır. Hamurların her biri 1 cm kalınlığında açılır. Üzeri örtülerek tekrar mayalandırılır. Yağlanan ve ısıtılan teflon tavaya birer birer konur. Ağzı açık şekilde pişirilir, kabarınca ters çevrilir. İki tarafta pişince tavadan alınır. Hemen yenecekse arzuya göre tereyağ sürülebilir.
     
  2. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  5. oglananasi

    oglananasi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Mart 2009
    Mesajlar:
    623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bazlamayı ilk defa antalyada yedim ve çok beğendim ne zamandır canım istiyodu denesem iyi olur ama ben kuru mayayla yapılan tarifleere pek güvenemiyorum çok kabarmıyo gibi geliyo bu sizin sık yaptığınız bişeymi hep böyle mi yaparsınız
     
  6. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  7. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    mayanın tarihi geçmemiş ve nemlenmemişse sorun olmaz cnm..ben bunu ilk defa dün yengemle birlikte yaptım..ama onlar sürekli olarak yapıyorlar..hiç problemsiz..hatta hamurun kabarmış halini de koydum resme..istersen bir dene btnm..opuyorumnanaktan
     
  8. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  9. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine saglik pinarim
    bakiyorumda yine döktürmüssün masallah
    süpersin sen ya 10 parmaginda 10marifet arkadasim benim
    buarada bazlama ekmek olarak geciyo dimi?
     
  10. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  11. Egem

    Egem Yokluk içinde Cumhuriyeti kuranların torunuyuz. Pro Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    21.623
    Beğenildi:
    9.435
    Ödül Puanları:
    238
    canım benim bazlama bizim ekmeğimizdir.ocukken annem sürekli yapardı.bazlama bitsede çarşı ekmeği alsak derdik.şimdide bazlama olsada yesek diyoruz
     
  12. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  13. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    evet tatlm bazlama ekmek..bunu dün yengemle yaptık..onun annesi biliyor yapmayı..bize öğretti..hatta onun sayfasına ekleyecektik ama henüz 18 mesajı var diye foto eklenmedi en az 100 mj gerekiyor diye yazıyordu ingilizce olarak niyeyse bu yüzden bnm sayfamdan ekledik..konu tekrarı oldu ama..sorun olmaz inşallah..acayip güzel oluyor bu ekmek yumuşacık ve sağlıklı..tavada yapılıyor olması da yine artı bir özellik..tavsiye ederim bitnm..a.s.
     
  14. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  15. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    ekmeği yaptığımız gün biz de konuştuk bu konuyu inan..artık hepimiz bir arayış içerisindeyiz..nasıl daha doğal yaşarız diye..bu da bir parçası..mümkün olduğunda bu tarz şeylerle uğraşmak hem bedene hem ruha yarar bence..teşekkürler ediorm güzel yorum içinopuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan