Bebeğim için ev yapımı yoğurt nasıl yapabilirim?

Konusu 'Bebek Bakımı ve Beslenmesi' forumundadır ve setinay tarafından 12 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : setinay
  1. setinay

    setinay Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2007
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar bebeğime evde yoğurt yapmak istiyorum bir kaç defa denedim beceremedim çok sulu oluyor, bir de bebeklere mama ile yoğurt yapılmasının daha iyi olduğunu duymuştum fakat onu da denedim tutturamadım yardım lütfen.
     
  2. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : setinay
  3. cucu-pete

    cucu-pete Sana Emanetiz Rabbim... Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    8.483
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    canim sütü kaynatiyorsun iyice,sogumaya aliyorsun,kücük parmagina bakarsin el yakmayacak hale geldiginde 1 kase yogurdu icine döküyorsun-tüm kaymakli kismiyla degilde kücük bi kenarindan bi kasika cirpar gibi karistiyorsun,agzini kapatip sonrada üzerini bikac parca bezle(sofra olur,minik battaniye olur)kapatiyorsun,amac sicak tutmak...iste bu kadar :))
     
  4. 13 Kasım 2008
    Konu Sahibi : setinay
  5. kadis

    kadis Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.205
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben mamayla yapıyorum bebeğim 9 aylık ama hiç tutturamıyorum
    her şekilde denedim bir kaç kere güzel oldu ama artık ben de sıkıldım yapıp yapıp dökmekten
    artık hazır yoğurt yediriyorum malesef
     
  6. 14 Kasım 2008
    Konu Sahibi : setinay
  7. derin55

    derin55 şükürrrr yarabbiimm!!! Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.247
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bir kase yoğurt fazla değil mi?:1shok:ben bir tatlı kaşığından biraz daha fazla yoğurt atıyorum içine oluyor:sm_confused:bu aralar hep yapıyorum hazır yoğurt kullanmak istemiyorum artık:1no2:sütüde şanslıyım burdan taze sağılmış buluyorum acayip güzel oluyor büyük şehirlerde zor tabiki bu:1rolleyes:
     
  8. 14 Kasım 2008
    Konu Sahibi : setinay
  9. Senemciq

    Senemciq Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.544
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    ben oğlumun yogurdunu sürekli kendim yapıyorum..

    bir tencerede sütü ısıt kaynasın..ılımaya bırak sonra kendi halinde

    el yakmayacak kıvama geldiginde bır kaseye tencereden süt al ve o kaseyede iki yemek kasıgı dolusu

    yogurt koy ve iyice karıstırdıktan sonra,,

    mama kaseleri muhakak sende de vardır o kaseleride sıcak suyun altından gecir ve tenceredeki

    karısımdan mama kavanozlarına dök.Kapaklarını da sıkıca kapat ve onları ılık bir ortama koy ve üstlerini

    de iyice ört öylece bırak..biraz ayrıntılı anlattım ki kolayca yapabilesin cnm

    belki inanmassın bebegim yapma yogurttan baska yogurt yemiyorr sürekli yapıyorumm

    napalım bebişlerimimz sagolsunnnnnn
     
  10. 14 Kasım 2008
    Konu Sahibi : setinay
  11. setinay

    setinay Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2007
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bizim buralarda günlük süt yok malesef pastörize sütle yapmak durumundayım peki pastörize sütleri de kaynatıp ılıtmaya gerek var mı sadece ılıtmak yeterli olmuyor mu? Çünkü zaten onlar mikroplardan arınmış bir şekilde paketlenmiyor mu?
     
  12. 15 Kasım 2008
    Konu Sahibi : setinay
  13. Senemciq

    Senemciq Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.544
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    canım yaa ben kutu süt ile hiç denemedim ama kaynatıp ılıtmadan yapamassın ki zaten

    bir dene bakalım sonucu bana yazarsın..
     
  14. 15 Kasım 2008
    Konu Sahibi : setinay
  15. diLLi_dxuxdxuxK

    diLLi_dxuxdxuxK Yeni Üye Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    evde yapilan yogurdun tadina vradiktan sonra hazir yogurtlar un gibi geliyor bana:1no2:

    ben hazir paket süt kullanmak zorundayim..

    hazir oldugu icin kaynatip ilitmaya gerek yok..

    sütü tencerede biraz ilitiyorum,serce parmagi yakmayacak kadar ...

    yogurdu büyük,vakumlu kapakli cam kavanozlarda yapiyorum..

    süte 2 yemek kasigi toz seker ilave edip,eritiyorum...eksimsi tadi almak icin...

    yarim su bardagi süte 2-3 yemek kasigi yogurtla cirpip,kavanozdaki süte ilave ediyorum..kasik yardimiyla bir kac tur karistirip,kapagini kapatiyorum...

    burada yesil cöp posetleri var,posetin icine kavanozu koyup hava almayacak sekilde dügüm yapiyorum..

    ve sarsmadan,kaloriferimin altina koyuyorum..geceden yapip,sabah uyandigimda buz dolabina kaldiriyorum...afiyetle yiyoruz...ama püf noktam su;eger buz dolabinda 1 gün dokunmadan beklerse kalip gibi oluyor ve asla sulanmiyor...
     
  16. 15 Kasım 2008
    Konu Sahibi : setinay
  17. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    38
    evet canim ev yapimi yogurt cok gzueloluyor.bende hep evde mayaliyorum yogurdu.
     
  18. 6 Mart 2009
    Konu Sahibi : setinay
  19. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.900
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    38
    arkadaşlar bende evde yoğurt mayalıcam ama hazır sütle yapıcam açık süt almıcam mayalanıp yenmeye başlandıktan kaç gün sonra tüketimi bitiyor bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.1 haftadır kendi ekmeğimi kendim yapıyorum hemde elle yoğurarak çok güzel oluyo yoğurtta yapmak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim.
     
Benzer Konular: Bebeğim için
Forum Başlık Tarih
Bebek Bakımı ve Beslenmesi 6 aylık bebeğim için kahvaltı önerileri??? 27 Eylül 2014
Bebek Bakımı ve Beslenmesi sütüm yağlı olduğu içinmi bebeğim kilo alıo ben kilo veriyorum 17 Ekim 2013
Bebek Bakımı ve Beslenmesi Bebeğim için... 27 Temmuz 2013
Bebek Bakımı ve Beslenmesi bebeğim için doğal banyo ürünleri arıyorum 1 Nisan 2013
Bebek Bakımı ve Beslenmesi bebeğim için hangi güneş kremi 9 Şubat 2013