Bebek Bisküvisi - Bebe Bisküvisi Yapalım

Konusu 'Bebek Bakımı ve Beslenmesi' forumundadır ve seli54 tarafından 20 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    20 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : seli54
  1. seli54

    seli54 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.047
    Beğenildi:
    550
    Ödül Puanları:
    123
    bu yazıyı aynen bebeğimneyesin.com dan aldım çok hoşuma gitti hazır bisküviler en önemli kanserojenlerden biri olduğu için bence mutlaka dikkat edilmesi gerekjiyor kanserojen olmasının nedeni de hazır bisküviler çok yüksek ısıda çok kısa süre kullanılarak pişiriliyormuş yani teknikle ilgili bi konu
    Buradan sonrası alıntı yani benim cümlelerim değil, bahsettiğim yerden aldım hırsızlık olmasın da, kaynak belirteyim..bebeğimneyesin.com
    "Ben evde sürekli kurabiye, poğaça, tuzlu çubuk gibi atıştırmalıklar yaparak hazır bulundurmaya çalışıyorum. Bazen oğlum eline bir şeyler alıp yemek istediğinde ona veriyorum yada dışarıya çıkarken çantama atıyorum. Böylece yemesini istemediğim paketteki bisküvi vesaire şeyleri görüp istediğinde çantadan çıkarıp verme şansım oluyor.

    Hazırladığım atıştırmalıklarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine pekmez yada akçaağaç şurubu kullanıyorum. Tat ve koku vermesi için kullanılan hazır şekerli vanilya tozlarından da artık almıyorum. Onun yerine aktardan aldığım saf vanilya tozunu yada vanilya çubuklarını kullanmayı tercih ediyorum. (Vanilya tozu çok yoğun bir tada sahip, bu nedenle çok az kullanılmalı)

    Geçenlerde bir arkadaşımız bebe bisküvisi yerine ne kullanabilirim diye sorunca, elimdeki tarifleri gözden geçirdim ve bebeklere uygun güzel bir bebe bisküvi tarifi buldum.

    Bu bisküviyi kahvaltısına yada meyvesine katabilir, isterseniz de eline verip yedirebilirsiniz.

    Bebe Bisküvimizin Malzemeleri
    10 yemek kaşığı tepeleme un
    100 gram oda sıcaklığında tereyağı
    1 çay bardağı üzüm pekmezi
    1 yumurta
    1 tutam vanilya tozu
    Bebe Bisküvi Tarifi
    Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.

    Bebe Bisküvimiz hazır. Afiyet olsun.
     
  2. 20 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : seli54
  3. Pembemsi

    Pembemsi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    182
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler... ben de bebe bisküvisinin yerine ne kullanabilirim diye düşünüyordum... yalnız merak ettim bu bisküviler kaç gün saklanabilir? malum her gün bisküvi yapamayız...
     
  4. 20 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : seli54
  5. seli54

    seli54 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.047
    Beğenildi:
    550
    Ödül Puanları:
    123
    buzlukta saklanabiliyo derin dondurucuda fazla yap at buzluğa, ben öyle yapıcam hiçbi sakıncası da yokmuş valla doğrusunu istersen ben de pek bisküi vermek istemiyodum iyi oldu ama benim bebek daha 7 aylık yumurta akı yasak ya hani bisküvi hamurunda akı da var olmazsa sade sarısını koyayım diyorum 12 aylık olana kadar, 12 aydan büyük olsa sorun değil de...1 yerine iki koyar sarısını koyarım herhalde zaten yiyeceği 2-3 tane..
     
  6. 7 Ocak 2011
    Konu Sahibi : seli54
  7. pinkaya87

    pinkaya87 varlığın öyle bi sevinçki Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bebe bisküvisi yapan arkadaşlar varsa bebekleri yiyolarmı tam buğday unumu kullnıyorlar tereyağını markette hazır mı yoksa köylerden falan getirtiyorsunuz hijyenimn pek güvenemem ama yinede cevaplarını bekliyorum
     
  8. 7 Ocak 2011
    Konu Sahibi : seli54
  9. uyuzum

    uyuzum aşksın sen oğlum..... Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2010
    Mesajlar:
    673
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    63
    cnm bence bu kadar titizlenme sürekli köyden veya organik ürün alamayabilirsin bulamayabilirsin o yüzden marketteki markalı tereyaglardan kullanmanda sakınca yoktur diye düşünüyorum bu kadar kasma anlııyorum bebeğin için endişeleniyorsun ama öyle veya böyle büyüyorlar bende çok pimpirikliyimdir ama yavaşş yavaşş alıştım mikrobda gerekli diyor doktor nasılsa büyüyünce yiyecek ben almasam dedesi eve gelen misafir getiriyor oğlum markette istiyor bende senin gibiydim artık takmııyorum...
     
  10. 7 Ocak 2011
    Konu Sahibi : seli54
  11. pinkaya87

    pinkaya87 varlığın öyle bi sevinçki Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Ben mikrobu falan takmıyorum sürünsün azına istediğini alsın karışmıyorum. ama bu hazır bebek ürünlerine kesinlikle güvenmiorum. için bir sürü şeyler çıkıyomuş.
     
  12. 7 Ocak 2011
    Konu Sahibi : seli54
  13. specialx

    specialx Hayat seninle güzel Üye

    Katılım:
    22 Mart 2010
    Mesajlar:
    662
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ben yapmıştım bu tariften daha önce bisküviler biraz sert oldu içi tam pişmedi gibi kabartma tozu koymadığımdan.zaten benim kızımın tatlıyla arası yok bisküvi falan yemez.hazır bisküvi alacaklar organik bisküviler var bebekler için katkısız onlardan alın.
     
  14. 9 Şubat 2011
    Konu Sahibi : seli54
  15. ayeser__

    ayeser__ mumlar yanar birer birer! Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2010
    Mesajlar:
    4.334
    Beğenildi:
    399
    Ödül Puanları:
    163
    Aynen bebe büskivisi görevini görüyor mu bu büsküviler.