Bebek bisküvisi tarifi (ben çok beğeniyorum)

Konusu 'Bebek Bakımı ve Beslenmesi' forumundadır ve lidaze tarafından 11 Mart 2010 başlatılmıştır.

    11 Mart 2010
    Konu Sahibi : lidaze
  1. lidaze

    lidaze Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    19
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Hazır gıdaların iticiliği gün geçtikçe artarken bu tür tariflerin kıymeti de artıyor. Madem ben faydalanıyorum sizinle de paylaşmak istedim. Hem bu tarifte yumurta akı da kullanılmıyor.

    Malzemeler:

    3 yumurta sarısı
    1,5 çay bardağı esmer toz şeker
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 tepeleme yemek kaşığı tarçın
    aldığı kadar un

    Tüm malzemelerle kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Merdaneyle yarım parmak kalınlığında açıp ister bıçakla tek kullanımlık dikdörtgenler kesin isterseniz kalıp kullanın. Çok sertleşmemesine dikkat edin, altı üstü pişsin yeterli. Soğuyunca sertleşiyor.

    Afiyet olsun.

    Not: dün tv de bi bitki uzmanı 1 yaş altı bebeklere anason tavsiye etmediğini "obur otu"nu tavsiye ettiğini belirtti. Süt arttırıcı çaylarda hep anason var oysaki, aklıma takıldı, sizi de uyarayım dedim.

    Sağlıklı huzurlu bebişler olsun...
     
    Son düzenleme: 11 Mart 2010
  2. 11 Mart 2010
    Konu Sahibi : lidaze
  3. pikolata78

    pikolata78 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenildi:
    827
    Ödül Puanları:
    113
    bende de buna benzer bir tarif var ama esmer şeker yerine pekmez kullanılmış.biraz ölçüleri farklı. henüz denemedim denedikten sonra güzel olursa tarifi eklerim.
    canım kaç derecede pişiriyorsun? ben şöyle bir şey duydum bebişlerin yiyecekleri bisküviler en fazla 120 derecede pişmeliymiş.
     
  4. 14 Mart 2010
    Konu Sahibi : lidaze
  5. BeyazBulut

    BeyazBulut sihirli değneğim var benim :) Pro Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    11.412
    Beğenildi:
    464
    Ödül Puanları:
    203
    bu tarifi bende deniyim
    pekmezli olanı denedim ama o çok kötü oldu
    tereyağına pekmez döküp yiyormuşum gibi hissetim
    hiç hoşum agitmemişti ama bu farklı sanırım
     
  6. 14 Mart 2010
    Konu Sahibi : lidaze
  7. lidaze

    lidaze Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    19
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Tarif lezzetli oluyor. Pekmezle denemedim hiç, ama esmer şeker de sağlıklı diye biliyorum. Fırın ısısına gelince 160-170 derecede pişiriyorum. 120'de pişmesi mümkün müdür ki?

    Her sabah bi kaseye ezip içerisine pişmiş bi bıldırcın yumurtası sarısı, bir dilim de keçi peyniri koyup ezip veriyorum. Güzel oluyor.

    Bisküviyi yaparken önce yumurta ve yağ içinde şekeri eritmenizi de tavsiye ederim. Umarım beğenirsiniz.
     
  8. 15 Mart 2010
    Konu Sahibi : lidaze
  9. pikolata78

    pikolata78 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenildi:
    827
    Ödül Puanları:
    113
    ben hiç pişirmedim o yüzden 120 derece de nasıl pişer bilmiyorum. ama hangi başlıkta okudum hatırlamıyorum ama kk dan bir arkadaş 120 derece de pişmeli bu bisküviler hatta tam kızarmamalı yazmıştı. bebişlere zararlıymış. hipp in bebe bisküvileri o yöntemle hazırlanıyormuş. o yüzden diğer bebe bisküvilerine göre daha az kızarmış bir görüntüsü var yazmıştı.
     
  10. 16 Mart 2010
    Konu Sahibi : lidaze
  11. lidaze

    lidaze Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    19
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    hımmm.. bi de öyle denerim. elimdekiler bitince 120 derece ile pişireyim.
     
  12. 16 Mart 2010
    Konu Sahibi : lidaze
  13. nisasum

    nisasum birtanem,minik kelebeğim Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.364
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    120derecede biraz uzun pişer...benım bebeiş 5 bucuk aylık içinde tereyag var napsamkı.tesekkürler kıslar
     
  14. 24 Mart 2010
    Konu Sahibi : lidaze
  15. lidaze

    lidaze Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    19
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    sanırım uzun süre konusunda haklısınız. 5.5 aylık bebişinize un ağır gelmezse sanırım tereyağı da ağır gelmeyecektir. çünkü unun bağırsakları zorlama ihtimaline karşı yardımcı olacağını düşünüyorum.
     
  16. 25 Mart 2010
    Konu Sahibi : lidaze
  17. brcsrkn

    brcsrkn annesinin kuzusu Üye

    Katılım:
    18 Mart 2009
    Mesajlar:
    849
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    86
    benim oğlum 5 aylık sizce ona uygun mu aslında okurken ağzım sulandı yapıp kendim bile yiyebilirim :p
     
  18. 25 Mart 2010
    Konu Sahibi : lidaze
  19. PRINCESS-in-LOVE

    PRINCESS-in-LOVE 2. kez annelik heyecanı Pro Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.338
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    108
    bu tarifi denicem bende
    kızıma pekmezli, çevizli, bademli fındıklı bisküvi çok yapiyorum
    fakat tarçın hiç koymadım
    bakalım nasıl olacak