Bebek Büsküvisi

Konusu '* Bebeklere Özel Menü' forumundadır ve xeno tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xeno
  1. xeno

    xeno Carpe Diem Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.615
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Bir arkadaşımda tatmıştım. Denedim. Yemesi zevkli.



    *10 yemek kaşığı tepeleme un
    *100 gram oda sıcaklığında tereyağı
    * çay bardağı üzüm pekmezi
    *1 yumurta
    *1 tutam vanilya

    Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert oluyor. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur. Umarım bebişleriniz sever.
     
  2. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xeno
  3. sevhan

    sevhan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.458
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Çok teşekkürler bende Taylan'a kendim hazırlamak istiyorum bebek için kendimizin hazırlaması çok daha uygun olur.Yarın sabah denicem.
     
  4. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xeno
  5. fxuxsfxuxs

    fxuxsfxuxs yanılsamalar ülkesi Pro Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.533
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    canım ben bunu 1-2 kere yapmıştım, tadı da çok güzeldi, yarısını ben yiyordum hatta
    sonra burda bir aradaş pişen pemez kanserojen etki yapar falan yazınca bir daha yapmadım
    senin bilgin var mı bu konuda? eğer öyle irşey yoksa yapmak istiyorum çünkü
     
  6. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xeno
  7. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Canım benım aynen ben de yapıyorum yarısını kendım goturuyorumdelikafadulden :jeyyar:
    Icersıne pekmez degıl de bal da katabılırsın arkadasım cok guzel oluyor yapacagın zaman haber viiirrr beraber yapahhkaydirigubbakcemile3
    cokacimcoook
    sengözlerimebaksanab
     
  8. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : xeno
  9. fxuxsfxuxs

    fxuxsfxuxs yanılsamalar ülkesi Pro Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.533
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    olur tabi canım:))
    ama bal için 3 ay daha beklicez biz, 1 yaşından önce verilmiyormuş
     
  10. 18 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : xeno
  11. rosa67

    rosa67 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2008
    Mesajlar:
    202
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ben de deniycem bakalım nasıl olcak ama şekerle yapcammm
     
  12. 31 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : xeno
  13. SAPHIRA

    SAPHIRA Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.726
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    198
    nette gezerken bende görmüştüm bu tarifi,ordaki açıklamaya göre pekmez yerine akçaağaç şurubu da kullanılabiliyormuş.bir ara bende denicem.aynı hazır gibi sıvıya girince dağılıyormuş
     
  14. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xeno
  15. zehraalimansur

    zehraalimansur herşeyin hayırlısı olsun Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.377
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    ya resim yokmuydu bir görseydik merak ettim
     
  16. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xeno
  17. R2D2

    R2D2 Aklım sukut-u sever benim Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    871
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    :uhm:Artık ben de bisküviyi evde yapmak istiyorum.
    Beyaz un yerine tam tahıl unu kullansak olur mu acaba?
    Pişen pekmezle ilgili şey doğruysa çok vahim. Çünkü ben kızıma akşamları irmikli
    muhallebi yapıyorum içine de şeker yerine pekmez koyuyorumCADIARZU