Bebek Çorbaları için Et ve Et Suyu

Konusu '* Bebeklere Özel Menü' forumundadır ve Aidaa tarafından 27 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    27 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Aidaa
  1. Aidaa

    Aidaa O artık bir anne... Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.091
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Ben 7. ayın bitiminde çorbalara et koymaya başladım. Aşağıdaki gibi hazırlıyorum. Doktorumuz kıyma yerine kuşbaşı eti didikleyip vermemizi tavsiye etmişti. Ben de bu şekilde yaptım.

    Parça etleri saklamak için buz kalıbına ihtiyacınız var. Artan etsuyunu yine buz kalıplarında dondurabilirsiniz.

    1 havuç
    1 patates
    Yarım kilo kuşbaşı dana eti
    1 yemek kaşığı tereyağ

    - Kuşbaşı dana etini düdüklü tencereye koyup tereyağında suyunu salıp çekene kadar kavurun.
    -Suyunu çekince, çok kızartmadan içinde soyulmuş patates ve havucu ekleyin,
    - etlerin üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve düdüklüyü kapatıp, pişirin.
    - Etler yumuşayınca suyunu süzüp, havuç ve patatesi ayırın. Etleri blanderdan geçirin. Etler lif lif ayrılıyor.
    - Bir buz kalıbının her bölmesine 2 tatlı kaşığı et koyun. Ardından kaynattığınız etsuyunu üzerine dikkatlice dökün.

    Derin dondurucuda saklayın. Çorbasını vereceğiniz zaman içeceği tasa bir parça et koyup, sıcak çorbayı ekleyin hemen çözülüyor zaten.