Bebeklerimiz İçin Muhallebi Tarifleri

Konusu 'Bebeklerimiz için Ek Besin Öneri ve Tarifleriniz' forumundadır ve UzmaN tarafından 14 Mart 2009 başlatılmıştır.

    14 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  1. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    CEVİZLİ MUHALLEBİ

    Malzemeler:

    1 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı pirinç unu
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 adet ceviz içi(iyice ezilmiş)

    Tarif:

    Soğuk süt temiz bir kaba konur. 1 tatlı kaşığı pirinç unu ilave edilerek ezilir, yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra şeker ve ceviz içi ilave edilir, ılık kıvamda bebeğe verilir.
     
  2. 14 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  3. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    İRMİKLİ MUHALLEBİ

    Malzemeler:

    1 su bardağı süt
    2 tatlı kaşık irmik
    1 tatlı kaşığı şeker

    Tarif:

    Soğuk süte irmiği ilave edin. Karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaştığında ateşten alın. Üzerine şeker ilave edin.
     
  4. 14 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  5. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    DEVAM MAMALI MUHALLEBİ

    Malzemeler:

    1 su bardağı su (200 ml)
    3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
    6 ölçek Devam Biberon Maması

    Tarif:

    1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması ilave edilip, iyice karıştırılır.
     
  6. 14 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  7. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    BALKABAKLI MUHALLEBİ

    Malzemeler:

    150ml süt
    arım dilim balkabağı
    1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu

    Tarif:

    Balkabaklarını ince tatlı dilimi şeklinde doğrayıp tencereye koyun.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirinbuharda da pişirebilirsiniz.Kabağınız susuzsa biraz su ilave etmeniz gerekebilir.Pişen balkabaklarını iyice ezin.
    Süte piriç ununu katarak muhallebiyi pişirin ve pişen muhallebiye balkabaklarını ilave edinbebeğiniz. 9 aydan küçükse sütü yarıyarıya sulandırın ya da sade su ile yapabilirsiniz.
     
  8. 14 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  9. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    TARÇINLI MUHALLEBİ

    Malzemeler:

    2 su bardağı süt
    1 tepeleme çorba kaşığı mısır unu
    1 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
    2 silme çorba kaşığı şeker (ya da pekmez)
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tarçın


    Tarif:

    Mısır unu, pirinç unu, şeker, tarçın ve tereyağını kısık ateşte birkaç dakika kavurun (şeker kavurulunca hafif karamel tadı oluşuyor, daha lezzetli oluyor). Şeker kullanmıyorsanız pekmez de olur, hatta keçiboynuzu pekmezi şahane olur, yalnız kıvamı tutturmak için sütü miktarını azaltmak gerekebilir. Sütü ısıtın. Bir yandan muhallebiyi karıştırarak sütü yavaşça ekleyin. 5 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Bebeğinizin zevkine göre ılık veya soğuk servis yapın. Bebekler büyüdükçe yiyeceklerin görüntüsüne daha fazla önem vermeye başlıyorlar. Üzerini az miktarda tarçınla süsleyebilirsiniz.
     
  10. 14 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  11. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    MEYVELİ MUHALLEBİ

    Malzemeler:

    100 ml su
    5 gr. pirinç unu (1 tahıl kaşığı)
    3 ölçek devam biberon maması
    50 veya 100 gr. meyveli kavanoz besini


    Tarif:

    100 ml. suya 1 tatlı kaşığı prinç unu koyarak pişirin. Ocaktan indirdikten sonra 3 ölçek Devam Biberon Maması ilave edin ve iyice karıştırın. Bu hazırladığınız muhallebinin yarısını kaseye koyup, üzerine herhangi bir çeşit Meyveli Kavanoz Maması ekleyip kalan muhallebiyi üzerine dökün. Meyveli muhallebiniz hazır...
     
  12. 18 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  13. mujdenaz

    mujdenaz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tarifleriniz icin cok tesekkurler ama bunlar kac aydan sonra yapilabilir, tarifleriniz sut iceriyor kucuk bebeklerde sut yasina kadar yasak diye biliyorum.
     
  14. 19 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  15. fikriye_bg

    fikriye_bg SaNBeRk 14/08/2008 Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.129
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    153
    tarifler süper çok da lezetli.Ben süt yerinde az su kullanıyorum sonra kendi sütümden ekliyorum.Eğer anne sütü yoksa devam mamadan kullanılabilir.Malzemeleri suda pişirilir hazır olunca mama eklenir.
     
    buket_90 bunu beğendi.
  16. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  17. Fisun

    Fisun Eşime ve Oğluma Aşığım Pro Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    300
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    selam
    pirinç unu ile muhallebi bebege zararlı degılmı bunda vıtamın alabılıyormu gereksiz kılo yapmazmı merak ettım dr danıstınızmı?
     
  18. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  19. eness

    eness Avoncu Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2009
    Mesajlar:
    263
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    86
    sanırım bu tarifler 1 yaş üstü bebekler için,çünkü şeker tarçın ve süt içeriyor.muhallebiler kalori için sadece,besin değeri düşük,gece bebekleri tok tutsun diye yaparlar genelde