Bebeklerimiz İçin Pilav Tarifleri

Konusu 'Bebeklerimiz için Ek Besin Öneri ve Tarifleriniz' forumundadır ve UzmaN tarafından 14 Mart 2009 başlatılmıştır.

    14 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  1. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    Bulgur Pilavı (13 ay)

    Malzemeler:

    50 g köftelik bulgur
    1/4 soğan
    1 havuç
    1 tutam köri
    15 gr kuru üzüm
    biraz zeytinyağı
    kekik

    Tarif:

    Küçük bir tencereye zeytinyağı koyun, küçük doğranmış soğanı ekleyerek kahverengileşene kadar kavurun. Soğan kavrulunca ince dilimlenmiş havucu ve kuş üzümünü ekleyin. Tavanın kapağını kapatarak, düşük ısıda 10 - 15 dakika pişirin. Daha sonra küçük bir tencereye biraz su koyun, tuz ve bulguru ekleyip kapağını kapatın bulgurlar pişene kadar haşlayın. Bulgurun suyu azalınca tavadaki malzemeleri ekleyin, kekik ekin ve karıştırın. Demlendirdikten sonra bebeğe yedirin.
     
  2. 14 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  3. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    Sardalyalı Pilav (12 ay)

    Malzemeler:

    1 bardak beyaz pirinç
    3 domates
    2 çorba kaşığı fıstık yağı
    1 adet konserve sardalya
    1 soğan
    2 küçük diş sarımsak
    1 küp et suyu
    biraz tuz
    1 su bardağı su

    Tarif:

    Pirinçi pişirin ve hazırlayın. Soğan, domates, tuz, sarımsak ve biber ayıklayıp doğrayın. Bir kapta su ve etsuyu ile birlikte 10 dakika haşlayın, bu sosa konserve sardalyayı, fıstık yağını ve haşlanmış pirinçi katıp 10 dakika beraberce pişirin. Soğutun bebeğe yedirin.
     
  4. 14 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  5. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    Türlülü Tavuk Pilav (12 ay)

    Malzemeler:

    65 g domates
    50 g patates
    30 g kabak
    10 g patlıcan
    30 g tavuk
    15 g pirinç
    1/2 kahve kaşığı zeytinyağı

    Tarif:

    Çok küçük doğranmış sebzeleri tavuk etini ve pirinci zeytinyağı ilavesi ile az suda pişirin.