Bebeklerinizin çorbasına kıyma eklemek için ne kadar alıyorsunuz, nasıl saklıyorsunuz

Konusu 'Bebek Bakımı ve Beslenmesi' forumundadır ve annemcim tarafından 11 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : annemcim
  1. annemcim

    annemcim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2009
    Mesajlar:
    34
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    76
    Merhabalar,

    ben bu et konusunda çok tedirginim, hemen bakteri ürettiğini düşündüğüm için kendimiz için bile köfte yaptığımda en fazla 2 gün içinde tüketmeye çalışıyorum. Şimdi oğlum 8. ayında. Çorbasına kıyma ve hatta tavuk parçaları eklemem lazım ama yöntem konusunda terddütlerim var.Alıp derindondurucuya minik parçalar halinde koyup günlük mü pişirmeliyim, yoksa pişirdikten sonra mı minik parçalar halinde kullanmalıyım? Siz nasıl yapıyorsunuz?
     
  2. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : annemcim
  3. Viola

    Viola Yiğitim bitanem.. Pro Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.279
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Canım,ben minik parçalara bölüp,derindondurucuya koyuyorum..daha sonra günlük çıkarıp pişiriyorum.ve kıymayı ilk önce az suda ocağa koyuyorum,çıkan köpüklü suyu döküp,sonra yemekte kullanıyorum..(oğluma yaparken)
     
  4. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : annemcim
  5. annemcim

    annemcim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2009
    Mesajlar:
    34
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    76
    ınternette araştırdım biraz, "kıymanın tamamı kavrulup derin dondurucudan birer kaşık kullanılır" diye belirtmişler tariflerin altında ... ama senin yönteminde aklıma yatıyor... Peki tavuk etini nasıl kullanıyorsun?
     
  6. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : annemcim
  7. Viola

    Viola Yiğitim bitanem.. Pro Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.279
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Canım,internette yazılanda doğru olabilir tabi ama ben baştan beri çiğken dondurup,kullanacağım zaman pişiriyorum..tavuk içinde aynı işlemi uyguluyorum..eskiden göğsünü daha çok koyardım çorbasına küçükken..şimdi but yediriyorum,doktorumuz balıkta ve tavukta kara olan kısımların demir yönünden zengin olduğunu,özellikle bu kısımları yedirmemi söylemişti..
     
  8. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : annemcim
  9. xeno

    xeno Carpe Diem Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.615
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Bende Viola'cığım gibi yapıyorum. Doktorumuz öğünde 50 gr en fazla et - kıyma- tavuk eti tüketecek demişti. Bende alır almaz kansorojen içermeyen pamuk bazlı minik et saklama poşetleri var. onların içine ölçüp koyuyorum. Hızlı donduruyorum.Üzerine de dondurduğum tarihi yazıyorum. Çok uzun süre donuk bekletmiyorum. Çınar'ın et stoğunu 15 gün içinde yeniliyorum. Yiyemediğini biz yiyyoruz. Pişirme yöntemim kıymayı da birebir Viola'mla aynı. Köpüğü bende atıyorum
     
  10. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : annemcim
  11. fxuxsfxuxs

    fxuxsfxuxs yanılsamalar ülkesi Pro Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.533
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    şu köpük işini bilmiyordum yaa, niye sölemediniz bakiim
    xenom o poşetleri nerden buldun ilk kez duyuyorum canım yaa
     
  12. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : annemcim
  13. xeno

    xeno Carpe Diem Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.615
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Kuzenim Paristen getirmişti ama bir arkadaşım Metroda bulmuş adı fresh life
     
  14. 12 Haziran 2009
    Konu Sahibi : annemcim
  15. Viola

    Viola Yiğitim bitanem.. Pro Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.279
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Bende duymamıştım,şimdi not aldım,eşime aldırayım:)
     
  16. 16 Haziran 2009
    Konu Sahibi : annemcim
  17. annemcim

    annemcim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2009
    Mesajlar:
    34
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    76
    Sağolun kızlar, bu bilgiler bayağı işime yaradı...300 gr yağsız 3 kere çekilmiş kıyma aldı annem cuma günü..Hatta kasap bu kadar çok almayın demiş..Bebek için bir öğünde bir tatlı kaşığı kullanacaksınız 30 gr kadar. haftalık alın bitince tekrar alın demiş.Adamı takdir ettim.Başkası uğraşmak istemez.Hemen küçük parçalara bölüp attım derin dondurucuya ...Xeno'nun yazdığıda iyi fikir 15 günden çok bekletmemek... Saklama poşetlerine bende bakıcam Metro bize yakın sayılır.Fresh Life umarım unutmam...Sevgiler hepinize,
     
  18. 16 Haziran 2009
    Konu Sahibi : annemcim
  19. mayalihamur

    mayalihamur scarface Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.354
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bende 300 gr alıyorum 10 günlük. bölmesi kolay oluyor :KK43:((
    araştırmadığım yer kalmamıştı saklama konusunda poşetlere güvenmiyordum. bende alayım bulabilirsem.