Beden Tipinize Göre Zayıflayın

Konusu 'Diyet Listeleri' forumundadır ve dids tarafından 17 Ocak 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    17 Ocak 2008
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Herkesin farklı bir beden tipi var. Kiminin üst kısmı geniş, kiminin kalça ve bacakları daha dolgun. Yaza hazırlandığımız şu günlerde, uygun bir beslenme diyeti ile ayda 4 kilo verebilir, bölgesel egzersizle dilediğiniz gibi incelebilirsiniz...

    Çilek Tipi Vücut


    Üst beden geniş, alt beden dar
    Kilolarınız en çok sırt, omuz, kol ve karın bölgesinde mi birikiyor? Diyet yaparak kilo veriyorsunuz ama bu bölgeleri bir türlü eritemiyorsunuz. Şuç, şeker metabolizmasını düzenleyen ve yağ birikimini dengeleyen ensülin hormonlarını salgılayan bezlerde. Bunlae üst bedende daha hassas oldukları için kas ve yağlar burada birikiyor. Önerdiğimiz beslenme yöntemi ve egzersizle bu bölgedeki yağları eritip incelebilirsiniz. Ancak unutmayın; sorununuz sadece estetikle ilgili değil... Genetik yapınız dolayısıyla dolaşım bozukluğu ve şeker hastalığı riskiyle de karşı karşıyasınız. O halde öncelikle olarak katı yağlardan, katkı maddelerinden ve soslardan uzak durun. Beslenmenizde meyve ve sebzelere ağırlık verin. Günde en az 8-10 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.

    Pazartesi
    Kahvaltı
    1 fincan light süt
    2 dilim kızarmış kepekli ekmek

    Ara
    2 kivi

    Öğle

    Zeytinyağlı ve limon ilaveli 100 gr havuç salatası
    130 gr karışık sebze çorbası
    1 dilim kepekli ekmek

    İkindi
    2 elma

    Akşam

    Zeytinyağlı ve limon ilaveli 130 gr haşlanmış karışık sebze
    120 gr ızgara biftek
    1 dilim ekmek

    Salı
    Kahvaltı
    1 kase light yoğurt
    6 diyet bisküvi

    Ara
    2 portakal

    Öğle
    Zeytinyağı ilaveli 120 gr haşlanmış kabak
    120 gr baklagil püresi
    2 dilim ekmek

    İkindi
    200 gr çilek

    Akşam
    Zeytinyağı ve sirke ilaveli 100 gr karışık salata
    130 gr ızgara balık
    1 dilim kepekli ekmek

    Çarşamba
    Kahvaltı
    1 fincan light süt
    5 diyet bisküvi

    Ara
    2 elma

    Öğle
    Zeytinyağı ve limon ilaveli 140 gr haşlanmış sebze
    100 gr nohut püresi
    4-5 diyet kraker

    İkindi
    2 muz

    Akşam

    Zeytinyağı, limon ve 1 domates ilaveli 120 gr yeşil salata
    120 gr derisi alınmış tavut but ızgara
    2 dilim kızarmış ekmek

    Perşembe
    Kahvaltı
    1 kase meyveli yoğurt
    6 diyet bisküvi

    Ara
    200 gr çilek

    Öğle
    Zeytinyağı ve limon ilaveli 150 gr yeşil salata
    100 gr ızgara balık
    150 gr haşlanmış patates
    1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

    İkindi
    1 taze ananas

    Akşam

    Zeytinyağı ile kavrulmuş 120 gr rendelenmiş kabak
    130 gr mercimek çorbası
    2 dilim çavdar ekmeği

    Cuma
    Kahvaltı
    1 fincan sütlü kahve
    2 dilim kızarmış kepekli ekmek

    Ara
    2 armut

    Öğle
    Zeytinyağı ilaveli 200 gr domates salatası
    130 gr patatesli sebze çorbası
    1 dilim çavdar ekmeği

    İkindi
    2 portakal

    Akşam
    Zeytinyağı ilaveli 100 gr haşlanmış ıspanak
    125 gr ızgara biftek
    1 dilim ekmek

    Cumartesi
    Kahvaltı
    1 fincan light süt
    40 gr cornflakes

    Ara
    1 elma

    Öğle
    Zeytinyağı ilaveli 150 gr haşlanmış bezelye
    Limonlu ve maydanozlu 120 gr hindi göğüs ızgara
    1 dilim kepekli ekmek

    İkindi
    200 gr çilek

    Akşam
    Zeytinyağı ve sirke ilaveli 200 gr soya filiz salatası
    130 gr teflonda kavrulmuş ıspanak
    1 dilim kepekli ekmek

    Pazar
    Kahvaltı
    1 kase tahıl ilaveli yoğurt
    6-7 savoyer bisküvi

    Ara
    2 armut

    Öğle
    Zeytinyağı ve limon suyu ilaveli 150 gr karışık salata
    130 gr havuç, kabak ve patates karışımı püre
    1 tavuk göğsü ızgara
    7-8 diyet kraker

    İkindi
    200 gr çilek

    Akşam
    Zeytinyağı ve limon suyu ilaveli 150 gr havuç salatası
    120 gr tavuk göğüs eti ızgara
    2 dilim çavdar ekmeği

    Günlük Yağ Miktarı : 20 gr sızma zeytinyağı
    Günlük Tuz Miktarı : 1 çay kaşığı (5 gr)
    Günlük Su Miktarı : 2 litre (8 su bardağı)

    Armut Tipi Vücut


    Üst beden dar, alt beden geniş
    Kalçanız omuzlarınıza göre daha geniş. Kilo aldığınız zaman öncelikle o bölge kalınlaşıyor... Suçlu, östrojen hormonu. Vücudunuzun bu bölgesindeki yağ dokuları diğer bölgelere oranla daha hassas. Bu beden tipine sahip olanlar içi şişkinlik ve selülit riski yüksek. Bu incelme programı ile hem kilo verebilir, hem de vücudunuzun kalın bölgelerini biçimlendirebilirsiniz.

    Bu tip vücut için diyet programınızda bol taze meyve ve sebzeye, bitkisel proteinli gıdalara (özellikle tahıl ve baklagil kaynaklı)
    ve az tuzlu besinlere yer vermeniz gerekiyor. Hayvansal yağlardan kesinlikle uzak durmalısınız. Ayrıca öğünlerde ve öğün aralarında bol su içmelisiniz.

    Pazartesi
    Kahvaltı
    1 su bardağı portakal suyu
    3-4 kepekli diyet bisküvi

    Ara

    2 armut

    Öğle

    Fırında pişirilmiş 100 gr karışık sebze
    1 kahve fincanı pirinç ve bir domatesle hazırlanmış pilav
    100 gr hindi but ızgara
    6 kepekli diyet bisküvi

    İkindi

    200 gr çilek

    Akşam

    70 gr havuç salatası
    100 gr ızgara tavuk göğsü
    1 dilim kızarmış çavdar ekmeği

    Salı
    Kahvaltı
    1 fincan sütlü kahve
    3-4 kepekli bisküvi

    Ara
    1 elma

    Öğle
    Zeytinyağı, sirke ve kapari ilaveli 100 gr karışık salata
    40 gr patatesli sebze çorbası
    100 gr haşlama dana eti
    1 dilim mısır ekmeği

    İkindi
    2 kivi

    Akşam
    Zeytinyağı ve sirke ilaveli 150 gr roka salatası
    120 gr az yağlı beyaz peynir
    2 dilim kızarmış kepekli ekmek

    Çarşamba

    Kahvaltı
    1 kase light yoğurt
    20 gr yulaflı müsli

    Ara
    2 elma

    Öğle
    Zeytinyağı, limon ve 1 domates ilaveli 100 gr roka salatası
    40 gr ıspanaklı makarna
    100 gr ızgara balık
    1 dilim ekmek

    İkindi
    2 armut

    Akşam
    Zeytinyağı, limon ve 1 turp ilaveli 120 gr marul salatası
    130 gr ızgara balık
    2 dilim kepekli ekmek

    Perşembe
    Kahvaltı
    1fincan light yoğurt
    20 gr kepekli müsli

    Ara
    1 su bardağı kivi ve portakal suyu karışımı

    Öğle
    150 gr haşlanmış taze fasulye
    60 gr enginarlı makarna
    100 gr haşlanmış et
    1 dilim ekmek

    İkindi
    150 gr çilek

    Akşam
    Zeytinyağı ve limon ilaveli 130 gr roka salatası
    100 gr haşlanmış hindi but
    2 dilim kızarmış ekmek

    Cuma

    Kahvaltı
    1 fincan limonlu çay
    1 çay kaşığı reçel sürülmüş 1 dilim kızarmış ekmek

    Ara
    150 gr light yoğurt

    Öğle
    Teflon tavada pişirilmiş 100 gr patlıcan
    1 havuç ve 1 kahve fincanı pirinçle hazırlanmış pilav
    100 gr balık ızgara
    1 dilim çavdar ekmeği

    İkindi
    1 elma

    Akşam
    Zeytinyağı ilaveli 100 gr haşlanmış sebze
    1 ızgara biftek
    1 dilim çavdar ekmeği

    Cumartesi
    Kahvaltı
    1 su bardağı portakal suyu
    1 dilim çavdar ekmeği

    Ara
    2 kivi

    Öğle
    180 gr haşlanmış taze fasulye
    1 kahve fincanı pirinçle hazırlanmış pilav
    100 gr ızgara balık
    1 dilim ekmek

    İkindi
    1 elma

    Akşam
    Zeytinyağı ve sirke ilaveli 130 gr yeşil salata
    150 gr haşlanmış balık
    1 dilim kızarmış çavdar ekmeği

    Pazar

    Kahvaltı
    1 fincan light süt
    3-4 diyet bisküvi

    Ara
    1 kase karışık meyve salatası

    Öğle
    Zeytinyağı ve limon ilaveli yeşil salata
    50 gr sebze çorbası
    100 gr ızgara balık
    1 dilim çavdar ekmeği

    İkindi
    200 gr çilek

    Akşam
    Zeytinyağı ve limon ilaveli 130 gr marul salatası
    Sebze ile birlikte haşlanmış 100 gr et
    1 dilim kepekli ekmek

    Günlük Yağ Miktarı : 20 gr (1.5 çorba kaşığı) sızma zeytinyağı
    Günlük Tuz Miktarı : 5 gr (1 çay kaşığı)
    Günlük Su Miktarı : 2 litre (8 su bardağı)

    4 Altın Kural

    Armut Tipi

    1- Yağsız et ve balık çeşitleri, taze peynir ve light yoğurt tercih edin.
    2- Salamura yiyecekler, konserve ve uzun süre bekletilen peynirleri yemeyin, çünkü bu tür besinler iyot açısından zengindir. İyot da, dokuların su tutmasına neden olur. Bu da yağ birikimine yol açar.
    3- Yemekleri tatlandırmak için baharatları keşfedin. Böylece tuzu azaltıp farklı lezzetlerle tanışabilirsiniz.
    4- Yemek pişirme yöntemi çok önemli. Yağsız pişirme için, ızgara, haşlama, fırın, kağıtta ya da buharda pişirme yöntemlerini tercih edin.

    Çilek Tipi


    1- Mönülerinizde et, balık, peynir gibi besinlerin az yağlı olmasına dikkat edin. Kepekli besinler, meyve ve sebzelere ağırlık
    verin.
    2- Tereyağı, süt kreması, konserve gibi yiyeceklerden uzak durun. Konservelerdeki yağ ve tuz, sizin için risk taşıyan hastalıklara davetiye çıkarabilir.
    3- Kesinlikle zeytinyağından vazgeçmeyin. Hayvansal yağlardan uzaklaşıp kalbinizi koruyun.
    4- Her türlü kızartma yiyecekten uzak durun.
    5- Soda, çay gibi içecekleri su olarak değerlendirmeyin. Günde en az 8-10 bardak su içmelisiniz.

    (alıntıdır)
     
  2. 28 Şubat 2008
    Konu Sahibi : dids
  3. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Beden tipinize göre beslenin


    Artık devir sadece kalori hesabına dayalı klasik diyetle zayıflama devri değil. Beden tipinize uygun beslenme hangisi?

    Siz hangisisiniz?

    Ayurveda sistemine göre Vata, Pitta ve Kapha beden tiplerinin hayat biçimleri birbirinden farklı.

    Kalori hesabına son

    Akşam gazetesinin haberine göre, artık devir sadece kalori hesabına dayalı klasik diyetle zayıflama devrini geçti. Beden tipinize uygun, yaşa, cinsiyete uygun, mevsime uygun ve yaşamsal özelliklerinize uygun
    sağlıklı ve bilinçli doğal beslenme var artık.

    Verdiğinizi geri almayacaksınız


    Çünkü sadece kalori hesabına dayalı diyetlerle zayıflıyorsunuz ama sonra verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri alıyorsunuz.

    Vata tiplerinin özellikleri


    • Hafif, ince bir yapı
    • Etkinlikleri çabuk yerine getirme
    • Düzensiz acıkma ve sindirim
    • Hafif ve sık sık kesilen bir uyku, uykusuzluk
    • Coşku, canlılık, düşgücü
    • Kolay heyecanlanma, değişen ruh halleri
    • Yeni bilgiyi çabuk kavrama ve çabuk unutma
    • Endişeli olmaya eğilim
    • Kabızlığa eğilim
    • Kolay yorulma
    • Patlamalar halinde gelen zihinsel ve bedensel enerji

    Vata tipinin ana teması 'değişkenlik'


    • Vata kişilerinin ne yapacağı belli olmaz. İşleri başlatmakla sorumludur, bitirmekle değil.

    • Bu tip kimseler bir şey satın almadan sürekli alışverişe çıkarlar, bir sonuca varmadan devamlı konuşurlar ve kronik olarak doyumsuzdurlar.

    • Birçok Vata'nın üzüntüye eğilimi vardır ve uykusuzluk çekerler. Normal Vata uykusu bütün tipleri içinde en kısasıdır, altı saat ya da daha az ve yaş ilerledikçe süre kısalır.

    • Sindirim sistemi ile ilgili tipik şikayetleri kronik kabızlık ya da gazdır. Dengeli bir Vata kişisi mutlu, çoşkulu ve enerjiktir. Zihin açık ve kıvraktır. Çevre değişikliklerine karşı oldukça hassastırlar. Sese ve temasa karşı keskin tepki gösterirler ve yüksek tondan hoşlanmazlar.

    • Canlı hareketli, kolay heyecanlanan, ne yapacağı belli olmayan, düşgücü kuvvetli kişilerdir.

    'Vata tiplerinde görülen hastalıklar'


    • Uykusuzluk, kronik kabızlık, gerilime bağlı mide rahatsızlığı, kaygı ve depresyon, adale spazmları ve krampları, PMS (adet öncesi sendromu), hassas barsaklar, kronik ağrı, yüksek tansiyon, artrit.

    Vata'yı sakinleştiren yiyecekler

    Yenmeli: Kuşkonmaz, pişmiş soğan ve sarmısak, pancar, havuç, salatalık, yeşil fasulye, bamya, kabak,turp, tatlı patates, şalgam.

    Azaltılmalı veya yenmemeli: Brokoli, lahana, karnabahar, kereviz, patlıcan, domates, biber, patates. Genelde çiğ sebzeler yenmemelidir.

    Meyveler

    Yenmeli: Kayısı, avakado, muz, çilek, böğürtlen, mango, karpuz, kavun, kiraz, incir, üzüm, hurma, şeftali, ananas, portakal.

    Yenmemeli: Elma, kızılcık, armut, nar.

    Tahıllar

    Yenmeli: Yulaf (pişmiş olarak, kuru değil)

    Yenmemeli veya azaltılmalı: Arpa, mısır, esmer buğday, darı, çavdar.

    Süt ürünleri: Hepsi yenebilir.

    Etler

    Yenmeli: Tavuk, hindi, deniz ürünleri

    Yenmemeli veya azaltılmalı: Kırmızı et.

    Pitta tipinin özellikleri


    • Orta derecede beden yapısı
    • Orta derecede güç ve dayanıklılık
    • Girişimci kişilik, mücadeleden hoşlanma
    • Keskin bir zeka
    • Keskin açlık ve susuzluk, güçlü hazım
    • Öfke'ye ve gerilim altında asabiyete eğilim
    • Çoğunlukla çilli, açık ya da pembe cilt
    • Güneşten ve sıcaktan hoşlanmama
    • Açık ve tane tane konuşma
    • Öğün atlayamama
    • Sarı, açık kahverengi ya da kızıl saç


    Pitta'yı sakinleştiren yiyecekler

    Yenmeli: Kuşkonmaz, brokoli, lahana, karnabahar, kereviz, salatalık, yeşil fasulye, yapraklı yeşil sebzeler, marul, bamya, bezelye, patates, kabak.

    Yenmemeli veya azaltılmalı:Havuç, patlıcan, sarmısak acı biber, soğan, tur ıspanak, domates

    Meyveler

    Yenmeli: Elma, avakado, kiraz, hindistan cevizi, incir, üzüm, mango, kavun, portakal, armut, ananas, kuru üzüm, kuru erik.

    Yenmemeli veya azaltılmalı: Kayısı, muz, böğürtlen, çilek, kiraz, kızılcık, greyfurt, şeftali.

    Tahıllar

    Yenmeli: Arpa, buğday, yulaf, beyaz pirinç, mısır, darı çavdar

    Süt ürünleri: Hepsi yenebilir.

    Etler

    Yenmeli: Tavuk, hindi, karides (az miktarlarda)

    Yenmemeli: Kırmızı et ve deniz ürünleri.

    Kapha tipinin özellikleri

    • Sağlam, güçlü bir beden yapısı, fiziksel güç
    • Düzenli enerji, yavaş ve zarif hareket
    • Sakin ve yumuşak kişilik, yavaş öfkelenme
    • Serin, düzgün, sert, soluk ve yağlı cilt
    • Yeni bilgiyi yavaş kavrama, iyi bellek
    • Ağır, uzun uyku
    • Şişmanlığa eğilim
    • Yavaş sindirim, hafif açlık.
    • Sevecen, hoşgörülü, affedici
    • Sahiplenmeye ve kendini beğenmeye eğilim

    'Kapha'yı sakinleştiren yiyecekler

    Sebzeler

    • Salatalık, tatlı patates, domates, yeşik kabak dışındaki bütün sebzeler yenebilir.

    Meyveler

    Elma, armut, kayısı, nar, kurutulmuş meyveler

    Tahıllar

    Arpa, mısır, darı, çavdar

    Süt ürünleri

    Kaymağı alınmış süt, az miktarlarda yağda pişirilmeden yumurta.

    Etler

    Tavuk, hindi, karides



    (alıntıdır)
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.