Beğendili Patlıcan Kebabı-Resimli

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 13 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Kebap Severlere Özel Nefis Bir tarif



    2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
    2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
    2 Adet Soğan
    2 Yemek Kaşığı Tereyağı
    Yarım kilo bıçak kıyması
    2 Adet Rende Domates ve Salça
    Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ
    Beşamel sos için :
    1 Yemek Kaşığı Un
    1 Çay Bardağı Süt
    Yeteri kadar tuz

    Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın. Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla limon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın.
    Beşamel sos hazırlayın. İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin. Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun. İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın.
    Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın. Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın. Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin. Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.
     
  2. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
  4. 5 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  5. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    (alıntı)
     
  6. 6 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    paylasim icin tskler canim
    patlicanda olunca cok ilgimi cekti
    insallah denerim