Ben bilmiyordum...

Konusu 'Püf Noktaları' forumundadır ve Lereenim tarafından 29 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    29 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Lereenim
  1. Lereenim

    Lereenim Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.216
    Beğenildi:
    161
    Ödül Puanları:
    353
    Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.



    Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.



    Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.



    Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.



    Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.



    Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.



    Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.



    Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.



    Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.



    Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.



    Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.



    Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.



    Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.



    Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.



    Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.



    Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.



    Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.



    Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.



    Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır

     
  2. 29 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Lereenim
  3. HeartLess

    HeartLess HUZUR MELEĞİMSİN SEN.. Pro Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.846
    Beğenildi:
    29
    Ödül Puanları:
    198
    Ellerine sağlık ablacım,
    ne güzel bilgiler bunlar,
    vallahi çıkarıp,buzdolabımın üstüne asacağım...
    sevgiler...
     
  4. 29 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Lereenim
  5. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Ablacığım Thanks süpersin...ışime yarıcak çok bilgi var:))
     
  6. 29 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Lereenim
  7. pptya87

    pptya87 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.033
    Beğenildi:
    268
    Ödül Puanları:
    153
    Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
    bir tek bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu ben bunun için salça kullanıyordum artık limonu sürerim ohh mis gibi kızarmış tavuk teşekkürler...
     
  8. 29 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Lereenim
  9. Nelya

    Nelya NiLoVski Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.773
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    evet cok guzel bilgiler,3-4 tanesini biliyordum yalniz tesekkurler paylasimin icin
     
  10. 29 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Lereenim
  11. xixlgxixns

    xixlgxixns KUZULARIM VE BEN Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    734
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Aklımda tutacagım çok güzel bilgiler. Teşekkürler paylaştıgın için.
     
  12. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Lereenim
  13. Lereenim

    Lereenim Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.216
    Beğenildi:
    161
    Ödül Puanları:
    353
    ışinize yarayacağına sevindim.
     
  14. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Lereenim
  15. destina0706

    destina0706 HAYATIMIN 3 ANLAMI Pro Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.217
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    çok güzel bilgiler teşekkür ederim kendi adıma, içinde bildiklerimde bilmediklerimde var tabi....çok güzel olmuş ellerine sağlık...
     
  16. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Lereenim
  17. BenUgurBocugu

    BenUgurBocugu CEYİS BAKANI:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    68.759
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    298
    leerenım cok tskkler ablamŞeniz
     
  18. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Lereenim
  19. Lady34

    Lady34 ♥Kocasının Bebek'i♥ Pro Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2008
    Mesajlar:
    13.566
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    196
    mutfağın bi köşesine asmalıyım kesinlikle zemuszemus
    paylaşım için çok teşekürler ablacım Şeniz