Benim Nefis Çin Böreğim ..

Konusu 'Börekler' forumundadır ve RABARBA tarafından 3 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    3 Nisan 2010
    Konu Sahibi : RABARBA
  1. RABARBA

    RABARBA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    Normalde harcına salça konulmaz ama ben ekliyorum çok nefis oluyor.. Soya sosu tuzlu olduğu için iç malzemesine fazla tuz koymaya gerek yok damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ..

    Yufkalarımızı sigara böreğindeki gibi 8 üçgen parçaya ayırıyoruz..

    Sebzelerimizi rendeliyoruz..

    Yumurtalarımızı ayrı bir kapta karıştırıyoruz..

    5 adet yufka
    2 adet orta boy soğan
    1 adet kabak
    2 adet havuç
    2 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı soya sosu
    1 çay kaşığı köri

    KIZARTMAK İÇİN
    2 adet yumurta
    galeta unu.

    Soğanlarımızı ince ince doğrayıp az yağ ile kavuruyoruz.
    Soğanlar çok ölmeden rendelediğimiz havuçları, ardından kabaklarımızı birlikte kavurmaya başlıyoruz.
    2 yemek kaşığı soya sosunu ve 1 çay kaşığı köri sosunu harcımıza ekliyoruz.
    2 diş rendelenmiş sarımsağımızı ve isteğe göre salçamızı ekleyip br miktar daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.

    Böreklerimizi kalın sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp tavada kızartıyoruz.

    Yanında soya sosuyla servis yapabilirsiniz ..
     
  2. 3 Nisan 2010
    Konu Sahibi : RABARBA
  3. RABARBA

    RABARBA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    Benimkiler biraz fazla kızarmış :))

    [​IMG]
     
  4. 9 Nisan 2010
    Konu Sahibi : RABARBA
  5. Catharsis

    Catharsis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.012
    Beğenildi:
    4.947
    Ödül Puanları:
    163
    bu tip kızarmış böreklerin sönmemesini sağlamanın yani tombul tombul muhafaza edebilmenin bir yolu var mı?

    bu arada ellerine sağlık...
     
  6. 9 Nisan 2010
    Konu Sahibi : RABARBA
  7. RABARBA

    RABARBA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    bol yağda yapınca sönmez heralde tavada kızartınca böyle oluyo.
     
  8. 9 Nisan 2010
    Konu Sahibi : RABARBA
  9. Catharsis

    Catharsis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.012
    Beğenildi:
    4.947
    Ödül Puanları:
    163
    hımm..
    öyle deneemk lazım.benimkiler hep sönükoluyor
     
  10. 9 Nisan 2010
    Konu Sahibi : RABARBA
  11. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    hemen tarifi yaziyom cok tesekkurlerrrrrrrrrr köri nedir onu bilemiyom almanyada bulabilirmiyim acabaa
     
  12. 10 Nisan 2010
    Konu Sahibi : RABARBA
  13. RABARBA

    RABARBA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    canım köri hint baharatı burda aktarlarda satılıyo.
     
  14. 10 Nisan 2010
    Konu Sahibi : RABARBA
  15. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    nefis görünüyor canimcokacimcoook
    ellerine emgine saglik canimopuyorumnanaktan
    körüyi pilavda cok severim birazcikta patates salatasina koyunca güzel oluyor ama onun disinda böyle börekte falan hic denedim deniycem mutlakayerimseniben
     
  16. 11 Nisan 2010
    Konu Sahibi : RABARBA
  17. RABARBA

    RABARBA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    Dene canım bu böreğe çok yakışıyo
     
  18. 30 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : RABARBA
  19. kuebraa

    kuebraa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    137
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    köri = churry cokacimcoook