Benim yaptm Aure neden gzel olmuyor?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve zeliha38 tarafından 11 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : zeliha38
  1. zeliha38

    zeliha38 Guest

    Evdekiler tremisu, sütlaç, kemalpaşa tatlısı yemekten bıktılar, aşure yap dediler yaptım. Ama beğenmediler :1shok: Neden benim aşurem güzel olmadı anlamadım:1no2: Aceleyemi geldi acaba offfffffff... Püf noktası ne aşurenin yaa??? Yardım edinnn lütfenn:Saruboceq:
     
  2. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : zeliha38
  3. ddm

    ddm yok başka yolu..... Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.584
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    malzemerinin çok iyi pişmiş olması hepsini karıştırdıktan sonra yine çok iyi kaynaması kıvam alması için
    şekerinin ölçüsüde önemli
     
  4. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : zeliha38
  5. Gxuxlsxuxm Sultan

    Gxuxlsxuxm Sultan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.226
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    146
    Vallaha canim herseyi güzel yapacaksin diye birsey yokki...

    Ben mesela eskiden pilavi hic güzel düsüremezdim...ya cig kalirdi yada lapa olurdu..benneyaptımki

    Ama devamli yapa yapa sora sora simdi süper yapabiliyorum..cokacimcoook

    Ayrica burda yemek tarifleri bölümünde cok hamarat hatunlar var.opuyorumnanaktan..onlar sana kesinlikle yardimci olur...şutarafagitti
     
  6. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : zeliha38
  7. limonilezeytin

    limonilezeytin cansın sen canım kocam:) Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2009
    Mesajlar:
    184
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tek derdin bu olsun bacımopuyorumnanaktanbak daha birinci denemenmiş eminim 2.de daha güzel olur aşurenkaydirigubbakcemile5
     
  8. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : zeliha38
  9. denizbaris

    denizbaris Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.292
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Canım geceden buğdayı düdüklüde haşla, soğuyunca aç, suyu azalmışsa kaynak suyu üzerini geçecek şekilde koy biraz daha pişir kapağını açmadan sabaha kadar beklesin şişsin....
    Akşamdan gene hohutu kurufasulyeyi sıcak suya koy, sabaha kadar şişsin....
    Ertesi gün sabah kalktın, buğdayı aşureyi pişireceğin büyük tencereye al ve altını yak... kayısıları küçük parçalara böl kuru üzümü sıcak suda şişir kuru inciri küçk parçalara böl.. düdüklüde kurufasulye ve nohutu ayrı ayrı pişir, çünkü nohut daha geç pişer... Düdüklü ayarına göre normal pişme süresinden 3 dk daha az pişir kapağı açıp biraz şeker gezdir üzerine ve 3 dk daha düdüklüde pişir...
    Buğdaya su ekle ara ara, ve sürekli karıştır....
    Pişen nohut kurufasulyeyi ekle, biraz pişsin sonra diğer tatlı malzemeleri kayısı kuruüzüm koy (kuru nciri en son rengi kara olur yoksa).... ıyice karıştır... Şekerini ekle... Şeker ekledikten sonra da uzun bir süre pişireceksin, kıvamını sürekli kontrol et buğday şiştikçe koyulaşabilir su ekleyeceğin zaman mutlaka kaynak olmalı.... En son indireceğine yakın gülsuyu ve incirleri de ekle... bir taşım kaybnat. ve kaselere paylaştır...
    üzerine kuşüzümü dolmalık fıstık tarçın file fıstık ve narla süsle....

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.... Biz birer tutam pirinç bulgur tuz un nişasta mercimek falan da ekliyoruz, malum aşure kırk çeşit malzeme ile yapılırmış ya...
     
  10. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : zeliha38
  11. uzumbugusu

    uzumbugusu Siyah İnci'm... Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.634
    Beğenildi:
    227
    Ödül Puanları:
    153
    Hiç aşure yapmadım ama yapıcak olsam portakalagacı sitesine bakardım..Çünkü tarifleri süper tutuyo..bi dene istersen
     
  12. 11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : zeliha38
  13. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    ıçerik nedeniyle konunuz “ Mutfak Püf Noktaları ” bölümüne taşınmıştır bilginize
     
  14. 12 Haziran 2009
    Konu Sahibi : zeliha38
  15. zeliha38

    zeliha38 Guest

    teşekkür ederimmm:)
     
  16. 12 Haziran 2009
    Konu Sahibi : zeliha38
  17. zeliha38

    zeliha38 Guest

    çok teşekkür ederimm, detaylı açıklamaların harika, uyguluyacağım :)opuyorumnanaktan
     
  18. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : zeliha38
  19. çaykaxsxxixxgxxix

    çaykaxsxxixxgxxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2008
    Mesajlar:
    423
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende düdüklüde haşlarım bugdayını sonra içine kayısı üzüm nohut fasulye işte ne koyacaksam koyar bi daha kaynatırım indirmeye yakın şeker koyarım ama sogutur bakarım şekerin tadına. sıcakken anlaşılmıyor cünkü indirmeye yakın kuru incir ve ceviz koyarım bunlar önce kondugunda asurede kararma oluyo. ben asureyı hafıf katı sevıyorum yani böyle puding gibi kıvamlı onu ayarlarsın demi artık göz kararı yani.afiyet olsun