berenle lezzetli saatler(:

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Beren tarafından 12 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Beren
  1. Beren

    Beren <3 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2010
    Mesajlar:
    11.067
    Beğenildi:
    61
    Ödül Puanları:
    203
    kızlarrr ben yemek yapmaya 2 ay önce başladım . ama başladım başlayalı bir sürü şey yaptım mantısından tutun yaprak sarmasına kadar hepsini sizle paylaşmak istedimmm her gün yaptıgım yemeklerin fotolarını çekicem tariflerinide yazıcam inş beğenirsiniz:KK68:
     
  2. 12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Beren
  3. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ee bugün ne yaptın bi göreydik :KK9:
     
  4. 12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Beren
  5. Beren

    Beren <3 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2010
    Mesajlar:
    11.067
    Beğenildi:
    61
    Ödül Puanları:
    203
    ilk tarifim etli lahana dolması :-)
    [​IMG]


    malzemeler :

    Yarım kilo kıyma
    4 çorba kaşığı yağ
    3 büyükçe soğan
    1 kahve fincanı pirinç
    1 çorba kaşığı domates salçası
    3 bardak su
    1,5 kilo dolmalık lahana
    Yarım çorba kaşığı tuz,
    karabiber[/B]


    yapılışı : kızlar öncelikle lahanamızın ortadan ikiye kesiyoruz yapraklarını yavaş yavaş yırtılmadan ayırıyoruz . sonra tencerede kaynayan suya yaprakları atıyoruz 3 er 3 er atabilirsiniz yada siz bilirsiniz yapraklar kaynar suda 5 dk bekledikten snra çıkardın . gelelim dolmanın içine yarım kilo kıymayı bir kaba koyun 3 soğanı rondoda çekin tuz ekleyin bir kahve fincanı pirinci ekleyin 1 çorba kaşığıda salça ekleyin iyice karıştırın sonrada sarın sardıktan sonra üstüne geçecek kadar soğuk su ekleyin harlı ateşte kaynayana kadar dursun öle kaynadıktan sonra altını kısın dolmalar pişene kdr öle dursun afiyet olsun:-)
     
    Son düzenleme: 12 Kasım 2010
  6. 22 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Beren
  7. Beren

    Beren <3 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2010
    Mesajlar:
    11.067
    Beğenildi:
    61
    Ödül Puanları:
    203
    kızlar aslında dolu şey yaptm bugüne kdr ama eklemeye fırsatım olmadı :KK43: neyse bugün ekşili köfte ve mücver yaptım bakalım beğencekmisiniz:-)


    ekşili köfte tarifi :

    malzemeler :
    300 gr kıyma
    2 kahve fincanı pirinç
    bir çay kaşığı tuz
    1 adet kuru soğan
    6 bardak su
    1 adet patates bir adet havuç

    terbiyesi için :


    Bir Su Bardağı Yoğurt

    - 1 Çorba Kaşığı Tepeleme Un

    - 1 Yumurta sarısı
    1 tanede limon


    yapılışı : öncelikle 1 adet soğanı rondodan geçirin. kıyma ve pirinçi ve soğanı elinizle yoğurun fındık büyüklüyünde yuvarlayıp una bulayın ve bir tabaga koyun. sonra tencere çok az bir şey yağ damlatın
    patatesleri havuçları küp küp doğrayıp 10 dk kavurduktan sonra 6 bardak soğuk suyu ekleyin ve su kaynayınca köfteleri ilave edein köfteler bir 20 dk pişsin pişince terbiyesini hazırlayın yumarta un limon suyu ve yoğurdu karıştırın bir kasede hemen dökmeyin çorbaya çünkü kesilir çorba azr azar ilave edin önce çorbanın suyuyla terbiyeyi bir köşede karıştırınki çorba birden kesilmesin. yavas yavas ilave edin 5 dk karıştırın tuzunuz ilave edin işe size ekşili köfte annemin dediğine göre sulu köfte:)
     
    Son düzenleme: 22 Kasım 2010
  8. 22 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Beren
  9. Beren

    Beren <3 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2010
    Mesajlar:
    11.067
    Beğenildi:
    61
    Ödül Puanları:
    203
    patatesli kabaklı mücver
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    malzemeler :
    5 adet kabak
    2 adet patates
    3 yumurta
    bir kabartma tozu
    Yarım su bardağı kaşar peyniri
    6 çorba kaşığı un
    dere otu
    maydonoz


    yapılışı:

    kabakları soyun ve rendeleyin patatesleride soyup rendeleyin sonra rendelediğiniz patates ve kabagın suyunu sıkın elinizle bir kaba koyun patates ve kabakları sonra yumurta ve unu ilave edin iyice yoprun ardından kabartma tozu, kaşar peynirini ekleyin ve dere otu ve maydonuzu ince ince doğrayın onlarıda ilave edin iyice yoğurduktan sonra. teflon tencerey yag dökün bir yarım çay bardagı yag iyice kızardıktan sonra yavaş yavaş kaşıkla yuvarlak şekilde tencereye dökün kızarana kadar pişirin isiyosanız üstüne sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz:) afiyet olsn
     
  10. 17 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Beren
  11. ekmek

    ekmek Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    123
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    tarif güzel ancak biraz yanmış gibi.. yanmaması ama pişmesi için ne yapmak lazım?
     
  12. 17 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Beren
  13. Beren

    Beren <3 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2010
    Mesajlar:
    11.067
    Beğenildi:
    61
    Ödül Puanları:
    203
    aslında tadında yanmış bir lezzet yoktu . ama fazla yagda bekletmezsen yanmaz ttlım :) zaten pişiyo yani hafif kızarsa bile pişmiş oluyooo
     
  14. 17 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Beren
  15. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    mücverler az yanmış sanki :KK70:
     
  16. 18 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Beren
  17. Beren

    Beren <3 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2010
    Mesajlar:
    11.067
    Beğenildi:
    61
    Ödül Puanları:
    203
    tatlım aslında yanmadı nie herkes öle dio yaa tadında yanık lezzeti yoktuki olsa yandı derim:KK52:
     
  18. 18 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Beren
  19. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    demekki sen fazla pişmiş seviyosun :KK53::KK9: