Berliner Ballen tatlısı (fotograflı)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Libyana tarafından 28 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Bunu tatlıyı ingiliz sınıf arkadaşım yaptığında yemiştim ilk defa;çok hoşuma gitmişti...
    Geçenlerde aklıma geldi ve yaptım denemenizi tavsiye ederim çok güzel



    Hamuru;
    4,5 su bardağı un
    1 çorba kaşığı toz maya
    1 su bardağı ılık süt
    1 adet yumurta sarısı
    1 kahve fincanı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz
    50 gr tereyağ
    İçi;
    Çok sulu olmamak şartıyla istediğiniz tür marmelat ya da reçel kullanabilirsiniz. Ben böğürtlen ya da çilek olabilir

    Maya, üzerine ılık süt eklenerek iyice eritilir. Mayayı eritmek için süt yerine su da kullanabilirsiniz.
    Eritmiş olduğunuz mayayı karıştırma kabında una ekleyerek yaklaşık 10 dakika bekletin. Ayrı bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. Erimiş olan tereyağ ve tuz da şeker ve yumurta karışımına eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Bu karışım mayalı una karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
    Yoğurulan hamur yaklaşık 20 dk dinlendirildikten sonra yuvarlak parçalara ayrılır, parçalar bir avucunuza sığacak büyüklükte olacaktır. Parçaları elinizle ya da ufak bir merdane ile çok ezmeden düzleştirin ve unlanmış bir zemin üzerine alın. Berlinerlerin daha düzgün şekilli olmasını istiyorsanız su bardağı ağzı ile yuvarlak şekilde kesebilirsiniz. Şekillendirilen hamurlar 30 dk dinlendirildikten sonra kızgın yağda kızartılır. Soğumalarının ardından her birinin içine pasta üzeri süsleme aparatı ile iç malzemesi doldurulur ya da ortalarından keserek içlerine marmelatı ekleyebilirsiniz.
    Ben üzerine pudra şekeri serpmeyi seviyorum ama tarçını da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun...
     
    Son düzenleme: 7 Ekim 2009
  2. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. sibi

    sibi aŞkBöCeğimm Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    400
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    canim simdi bunlar bol yagda kizarincami boyle puf gibi oluyorlar? ve merdane ile acilan hamurun kalinligi tam olarak ne kadar olmali kulak memesi kalinligi yeterlimidir acaba :)
    tarifin icin cok tsk ederim.
     
  6. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Canım kalınlık derken;herhalde kıvamıkastettın?
    Kalınlık avuca sıgcak kadar..
    Kıvamsa dedıgın gıbı klasık kulak kıvamı:roflol:
    Hamur malzemelerınden kaynakklanıyor puflugu
    Dene canım tavsıye ederım:teytey:
     
  8. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. mehtapelif

    mehtapelif Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    465
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    viyanada cok unlu krapfen bunun adi ...tarifini gorunce sasirdim ..en cok kayisimarmeladi koyuyorlar burda ..eline saglik canim ..sey ayni o resimdeki gibi oluyormu ?
     
  10. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    hihoyyythihoyyythihoyyyt


    ŞenizŞenizŞeniz aa evet bılıyorum Vıyanada arkadasım var unıv.de
    O da bahsetmıstı...:eek:
    evet aynı oyle oluyor
    tabı ele ve becerıye gore degısır goruntu
    ama lezzet super canım:nazar:


    EE sen de vıyana tarıflerı versene bacım bayılırım mutfagına
    sevgıler
     
  12. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar beğenilerinizi belirtmek için lütfen Teşekkür butonunu kullanınız...
     
  14. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  15. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    bu norvecin pek bi ünlü tatlisidir..ben ici vanilyali olanini cok severim..
     
  16. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    AMan sevmesen sasarım zatii obur çilom..şakkıdı:roflol:
    Canım feda olsun size..
    Kızlar bu tatlıyı öneriyorum;favorilerim arasında..Şeniz
     
  18. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  19. KardelenMasaliM

    KardelenMasaliM Musmutlu:) Üye

    Katılım:
    24 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.039
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Aaaa bu bizim krapfennnncokacimcoook
    Burada cok satilir her yerde vardir.Hallowien(cadilar bayraminda) geleneksel tatlidir bu.
    Canim cekti sabah sabahcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook