Berliner

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 18 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    18 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Unun ortası açılıp süt, margarin, şeker, maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur. Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir. Küçük parçalara bölünüp, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir. Kurumamaları için üzerleri bir bezle örtülür. Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir.
    Orta ateşte ocağı üzerindeki tavaya yağ koyulur. Yağ ısınınca hamurlar içine atılır. Yağın içindeki hamurlar renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerinin de pişip renk alması sağlanır. Yağın içinden çıkarılan berlinerler soğuduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir. Üstlerine pudra şekeri serpilir. Eritilmiş çikolataya batırılarak süsleme yapılır.
     
    Paul Stanley bunu beğendi.