Beşamel salçalı pirzola

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.597
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    BEŞAMEL SALÇASI: Margarin ile un hafif pembe kavrulur. Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır. Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır.
    Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir. Yağda kızartılarak pişirilir. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
    Sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır.
    Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir.
    Not: Pirzolalar, beşamel salçası yerine şöyle kaplanabilir: 3- 4 patates haşlanıp püre yapılır. Buna 2- 3 yumurta, 1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un, tuz, karabiber ilave edilip, karıştırılır
     
  2. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. blooms

    blooms Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.080
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Paylaşımın için teşekkürler gerçektn çok güzel görünüo..