beşamel soslu fırın mantar

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve genciza tarafından 18 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    18 Nisan 2009
    Konu Sahibi : genciza
  1. genciza

    genciza annesinin sosisi o :) Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    4.108
    Beğenildi:
    36
    Ödül Puanları:
    148
    çok kolay bi tarif sık sık yaparım.

    mantarlar yıkanır doğranır.

    750 gr.mantar
    1,5 bardak süt
    1 tepeleme y.k.un
    çok az sıvıyağ
    50 gr.tereyağ
    1 su b.rende kaşar
    2 diş sarmısak
    karabiber
    tuz

    az sıvıyağ teflon bi tavada kızdırılır,yıkanmış ve doğranmış mantarlar eklenir.tuz,karabiber ve ezilmiş sarmısakda eklenir.mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir.
    küçük bir tencerede tereyağ eritilir ve un eklenir.bi süre kavrulduktan sonra azar azar süt eklenir bu arada sürekli karıştırılır.çok az tuz eklenir.kaynayıp koyu kıvam alınca ocak kapatılır.sos mantarların üzerine dökülür ve iyice harmanlanır.karışım uygun boyuttaki bir borcama iyice bastırılarak yayılır.üzerine kaşar peyniride eklenir.ve 180 derece fırında kaşarlar iyice eriyip kızarmaya yüz tutana kadar pişirilir.afiyet olsun.