Beşamel soslu fırında karnıbahar (resimli)

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve fxuxsfxuxs tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : fxuxsfxuxs
  1. fxuxsfxuxs

    fxuxsfxuxs yanılsamalar ülkesi Pro Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.533
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    en sevdiğim yemeklerden biridir
    [​IMG]



    orta boy karnıbahar
    kıyma soğan salça
    süt
    un
    kaşar

    karnıbaharı haşlıyoruz ancak çok yumuşak olmasın
    ceviz iriliğinde ufalayıp borcama koyuyoruz
    üzerine tuz ve limon gezdiriyoruz
    ayrı bir tavada kıymayı kavurup soğan ve salça ilave ediyoruz, 1-2 kaşık su ekleyerek yumuşak olmasını sağlıyoruz.
    dilerseniz kırmızı biber vs. çeşitli baharatlar eklenebilir.
    bu karışımı borcamdaki karnıbaharların üzerine yayıyoruz.
    2 bardak süt, un ve margarinle beşamel sosu hazırlayıp kıymanın üstüne döküyoruz
    bol kaşar rendeleyip fırına veriyoruz
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 8 Ocak 2009
  2. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : fxuxsfxuxs
  3. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    oooooo arkadaşım bu ne görüntü böyle yaa
    ben de çok severim karnıbaharı
    tarifi deneyeceğim
     
  4. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : fxuxsfxuxs
  5. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    yalnız beşamal sosa ne kadar un ve margarin konulacak
     
  6. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : fxuxsfxuxs
  7. fxuxsfxuxs

    fxuxsfxuxs yanılsamalar ülkesi Pro Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.533
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    canım ya ben usta şef olarak:) göz kararı yapıyorum
    yaklaşık 2 kaşık margarin 2-3 kaşık un sanırım
    ben bir de uğraşmıyorum unu kavurup bütün sütü boca ediyorum
    sonra sağolsun blender hallediyor hiç pütür kalmıyor
     
  8. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : fxuxsfxuxs
  9. fxuxsfxuxs

    fxuxsfxuxs yanılsamalar ülkesi Pro Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.533
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    inşallah bunu beğenirsin yaaa
     
  10. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : fxuxsfxuxs
  11. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    yok yok bu sefer orjinalinden sapmadan yapcam tarifini:))))
     
  12. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : fxuxsfxuxs
  13. EvCadisi

    EvCadisi Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.557
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    106
    Ben tarifi aldım bacım....harika görünüyo valla canım çektüü...
     
  14. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : fxuxsfxuxs
  15. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    böle beşamel soslu karnıbahar çok güzel oluyor ama limonu neden kullanıyoruz anlamadım??
     
  16. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : fxuxsfxuxs
  17. fxuxsfxuxs

    fxuxsfxuxs yanılsamalar ülkesi Pro Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.533
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    walla canım ben de tam olarak sebebini bilmiyorum
    yıllar önce bi arkadaşta almıştım tarifi, bu şekildeydi
    zaten çok az bişey sıkıyorum ben, karnıbahar da limonu yakıştırıyorum doğrusu
     
  18. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : fxuxsfxuxs
  19. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    besamal soslu karnabaharı bende yapıyorum ama ıcıne kıyma koymuyorum.buda degısık bır tarıf ellerıne saglık cok guzel gorunuyor