Beşamel Soslu Ispanaklı Krep

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 4 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    4 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    severek yiyebileceginiz bir tat



    Krep:
    3 adet yumurta
    3,5 su bardağı süt
    3 su bardağı un
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    az tuz

    Ispanaklı Püre:
    2 kaşık sıvıyağ
    1 kg ıspanak
    1 paket krema
    1 adet soğan
    1 paket mantar
    2 diş sarımsak
    Karabiber, kırmızıbiber,tuz
    Bol kaşar peyniri

    Beşamel Sosu:
    6 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 dolu yemek kaşığı un
    2 su bardağı süt
    tuz

    En üste yine kaşar rendesi

    Krep malzemelerini iyice çırpalım ve tavamıza birer küçük kepçe dökerek arkalı önlü pişirip üst üste koyalım.Diğer bir tenceremizde yağımızı ısıtıp soğanlarımızı, sarımsakları ve iyice yıkanmış ve hafif irice doğranmış mantarlarımızı suyunu çekene kadar pişirelimYıkanmış ve doğranmış ıspanaklarımızı ekleyelim ve suyunu çektirelimKremayı ve baharatları ekleyelimİnerken kaşar ekleyelimBeşamel sos için de yağı ve unu kavuralımSütünü sürekli karıştırarak ilave edelim Koyulaşıp kaynadığında kapatıp , kaşar rendesi ekleyelimŞimdi birleştirelimKreplerin bir kenarına ıspanaklı harç koyup uzun saralım ve borcama sıra sıra dizelimÜzerine beşamel sosu dökelim ve kaşar rendesi serperek fırına verelim180 derecede kızarana kadar pişirelim
     
    Son düzenleme: 4 Şubat 2009